Paine de casa bio
Postat de Teo in Piine 14 Noi 2009 | 10798 vizualizari
este o paine sanatoasa, fara aditivi si taaare gustoasa...
Inapoi la reteta
|
Comentarii (35)
la 15.11.2009, 01:16
da, bunica mea facea paine asa. ah, ce frumos era cind baga painea in cuptor cu vatraiul ala de lemn, sau cum naiba se cheama.
odata m-am bagat in interiorul cuptorului, atit de mare era. bine, cind nu era in functiune .
la 15.11.2009, 08:51
PapaBun ,ai fost cam nazdravan
la 15.11.2009, 10:36
Da, PapaBun e cam carcotas, el nu stie ca oamenii care traiesc la sate duc o viata sanatoasa pentru ca mananca din ceea ce produc ei. Probabil ca la painea asta singurul ingredient nerecomandat este drojdia..in rest painea de casa coapta pe vatra "rules"
la 15.11.2009, 17:32
citind comentariile fiecarei persoana, dar si reteta pentru paine de casa, ii dau dreptate domnului PapaBun, deoarece este realist, si nu il soscotesc un carcotas.... a vedea realitatea si a o spune nu inseamna a fi carcotas; in adevar ne confruntam cu problema aditivelor, si eu atunci cand mai fac paine de casa uneori ma intreb care este avantajul... cu drojdia zilelor noastre desi nu scrie pe pachet daca contine sau nu E-uri, inclin sa cred ca da contine, dar asta nu inseman sa ne oprim din a mai coace, si de a mai gati... totusi, natura mai are inca ceva daruri si rezerve... important este sa avem grija de ea, nu sa ne batem joc... va multumesc pentru timpul acordat
la 15.11.2009, 17:47
mimi, te asteptam si cu retete
la 15.11.2009, 18:34
Te invitam si pe tine, mimi, sa gusti painea asta si mai discutam dupa. Probabil ca in viata de zi cu zi mananci lucruri muult mai nesanatoase decat painea asta. Asa este, realitatea este cruda, dar oamenii la tara pregatesc orice bucate mult mai sanatoase. Faina din care a fost facuta painea asta este din productia proprie, (asa cum am mai spus singurul ingredient ne-bio este drojdia). Dar este mult mai buna, gustoasa si sanatoasa decat painea pe care o cumparam din super/hypermarket-uri.
la 15.11.2009, 19:49
Painea se aseaza pe ''carpator'' din lemn de forma rrotunda, vatraiul e din metal si se foloseste ptr.rasucirea jarului in cuptor;Papa bun multumesc ptr.sugestia de a fotografia cuptrul arzand.
la 17.11.2009, 12:37
oh, cred ca-i tare buna
la 17.11.2009, 15:54
as manca si eu macar un coltisor!
la 17.11.2009, 21:08
Stai linistita , LIa, ca ne-a oprit si noua cate un coltisor.
la 18.11.2009, 10:26
Si mamaie facea la tara painea cu turtite de malai si facea urme cu furculita, iesea ca o lipie mai groasa
la 18.11.2009, 20:57
de fapt cea mai buna paine este cea facuta la "test"....are un gust aparte, este chiar mai buna decat asta, dar ramane intre noi "bucatarasii", Teo nu trebuie sa stie!
la 21.11.2009, 18:08
Cata dreptate ai, Papabun! Si eu am vazut zilele trecute drojdie..organica.Nu-mi venea sa cred. Acum, asta e , noi suntem d-acilea, di la noi, nu ni mai amari si tu zilili.
la 21.11.2009, 18:52
la 14.01.2010, 00:53
teo , bunica si mama invelea bine painea sau cozonacul si spuneau ca nu e voie sa mancam ,, pana nu merge la Dumnezeu ''.
desi e tarziu am capatat curaj sa framant niste faina primita de la soacra de la tara.de copt ,o coc in aragaz. chiar ieri ii spuneam sotului ca mi-as dori sa am un cuptor de paine .
apropo de framantat se zice ca painea trebuie framantata ,, pana asuda grinda ''
COMENTEAZA