Paine de casa - Cea mai simpla reteta

Postat de Retete_gustoase in Piine
18 Sep 2024 | 543 vizualizari
Paine de casa - Cea mai simpla reteta

Painea fara framantare este o reteta simpla si delicioasa, populara pentru faptul ca nu necesita multa munca pentru preparare. Tot ce ai nevoie sunt cateva ingrediente de baza si putina rabdare pentru ca aluatul sa dospeasca. Pentru aceasta Paine de casa - Cea mai simpla reteta, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina de grau, apa, drojdie si sare.

Ingrediente

  • Ingrediente Paine de casa - Cea mai simpla reteta:
  • 500 g faina alba
  • 350 ml apa calduta
  • 1 g drojdie uscata (sau 3 g drojdie proaspata)
  • 10 g sare
  • seminte susan (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Paine de casa - Cea mai simpla reteta:

Intr-un bol mare, amesteca faina, drojdia si sarea.

Adauga apa calduta si amesteca totul pana cand obtii un aluat lipicios. Nu trebuie sa framanti, doar sa amesteci pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.

Acopera bolul cu folie alimentara sau un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul sau o poti lasa la frigider peste noapte. Aluatul ar trebui sa isi dubleze volumul si sa aiba o suprafata plina de bule.

Dupa ce aluatul a dospit, presara faina pe blatul de lucru si rastoarna aluatul pe acesta. Cu mainile pudrate cu faina, aduna marginile aluatului spre centru pentru a forma o bila, dar fara a framanta.

Lasa aluatul sa se odihneasca inca 30 de minute, acoperit cu un prosop.

Preincalzeste cuptorul la 220°C. Daca ai un vas de fonta sau un vas cu capac care poate fi pus in cuptor, pune-l in cuptor pentru a se incalzi (vasul trebuie sa fie foarte fierbinte cand pui aluatul in el).

Dupa ce vasul s-a incalzit, scoate-l cu grija din cuptor si pune aluatul in el. Presara seminte de susan daca vrei.

Acopera vasul cu capac si coace painea timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute, scoate capacul si mai coace painea inca 10-15 minute, pana cand devine aurie si crocanta.

Scoate painea din cuptor si las-o sa se raceasca pe un gratar inainte de a o taia.

Aceasta metoda produce o paine cu o crusta crocanta si un miez moale, aerat si plin de gust. Poti adauga seminte sau ierburi aromatice in aluat pentru un plus de aroma.

Poti servi aceasta paine cu o savuroasa reteta de Ghiveci de legume cu oua romanesti, poti face niste Bruschete cu leurda si avocado sau un Sandvis crocant cu peste si sos american.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa - Cea mai simpla reteta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paine alba simpla - reteta pas cu pas

Postat de ExploraCuisine

Paine alba simpla - reteta pas cu pas

  Mai intai preparam maiaua :  intr-un bol mic punem drojdia zdrobita, zaharul si 300 ml apa calduta (nu fierbinte!) si o lingura de faina.  Amestecam bine, punem un stergar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2024, 19:51
Ce paine frumoasa, dar ce buna este!
la 24.09.2024, 06:16
Cât de bine arata

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking