Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare

Postat de Bucataras in Piine
7 Aug 2024 | 956 vizualizari

Prepară o pâine de casă delicioasă fără frământare! Descoperă rețeta simplă și rapidă care îți garantează o pâine crocantă la exterior și pufoasă în interior, perfectă pentru orice masă. Pentru această Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare, ai nevoie de doar câteva ingrediente: făină, apă, drojdie.    

Ingrediente

  • Ingrediente Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare
  • 500 gr făină de grâu 650
  • 330 ml apă călduță
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 lgta zahăr
  • 1 lgta sare

Mod de preparare

Cum se prepara Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare:

Pune drojdia uscată într-un castronel, adaugă 1 lgta zahăr și 2 lgte de făină. Adaugă puțînă apă și amestecă bine. Lasă deoparte maiaua.

Cerne făina într-un castron, adaugă sarea într-o margine. Fă un locaș în mijlocul făinii și adaugă maiaua activată. Începe să amesteci cu ajutorul unei spatule, adăugând treptat apă. Aluatul rezultat trebuie să fie omogen. Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la dospit 30 minute.

Tapetează cu hârtie de copt o oală cu capac, apoi presară puțînă făină la bază.

Pune aluatul de pâine în oală, apoi presară deasupra puțină făină. Acoperă oală cu capacul și pune pâinea la copt, la 220 grade C, timp de 30 minute. După acest interval, îndepărtează capacul și mai lasă la copt pâinea încă 10 minute pentru a se rumeni.

După coacere, scoate pâinea din cuptor și las-o câteva minute, apoi scoate-o din oală. Las-o să să răcească de tot înainte să o tai.

Pâinea de casă, fără frământare este gata. Ușor, rapid și gustos, fără efort.

Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.

Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

Postat de Patricia_Iordache_79

Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

Punem faina intr-un vas incapator si facem o scobitura in mijloc. In mijloc adaugam apa calduta, drojdia,si zaharul. Amestecam usor cu o lingura pana se topeste toata drojdia. Incepem sa...

Citeste continuarea

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Postat de doralinda72

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2024, 11:39
la 07.08.2024, 14:09
la 07.08.2024, 22:50
Cea mai bună pâine este pâinea de casă!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking