Ingrediente
- Ingrediente Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare
- 500 gr făină de grâu 650
- 330 ml apă călduță
- 7 gr drojdie uscată
- 1 lgta zahăr
- 1 lgta sare
Mod de preparare
Cum se prepara Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare:
Pune drojdia uscată într-un castronel, adaugă 1 lgta zahăr și 2 lgte de făină. Adaugă puțină apă și amestecă bine. Lasă deoparte maiaua.
Cerne făina într-un castron, adaugă sarea într-o margine. Fă un locaș în mijlocul făinii și adaugă maiaua activată. Începe să amesteci cu ajutorul unei spatule, adăugând treptat apă. Aluatul rezultat trebuie să fie omogen. Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la dospit 30 minute.
Tapetează cu hârtie de copt o oală cu capac, apoi presară puțînă făină la bază.
Pune aluatul de pâine în oală, apoi presară deasupra puțină făină. Acoperă oală cu capacul și pune pâinea la copt, la 220 grade C, timp de 30 minute. După acest interval, îndepărtează capacul și mai lasă la copt pâinea încă 10 minute pentru a se rumeni.
După coacere, scoate pâinea din cuptor și las-o câteva minute, apoi scoate-o din oală. Las-o să să răcească de tot înainte să o tai.
Pâinea de casă, fără frământare este gata. Ușor, rapid și gustos, fără efort.
Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.
Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|