Paine de casa, umpluta

Postat de ancutsa in Piine
31 Mai 2018 | 3686 vizualizari
Paine de casa, umpluta

Pâine de casă, cu mirodenii, coaptă, apoi umplută cu pastramă, măsline, brânză de burduf, telemea de vacă şi caşcaval şi coaptă din nou. Dacă aveţi o pâine cumpărată, mai veche, o puteţi umple pe aceasta cu ce vă place ori puteţi pregăti o pâine în casă, chiar dacă veţi sta mai mult în bucătărie, vă asigur că e mult mai gustoasă! E tocmai bună de luat în excursii cu familia sau prietenii. "Picnicul Bucatarasilor"

Ingrediente

  • aprox 400 g făină,
  • un plic drojdie uscată,
  • 1 linguriţă sare,
  • un vârf de linguriţă cimbru
  • un vârf de linguriţă oregano,
  • 300 ml apă caldă,
  • Puţin ulei,
  • Pentru umplutură:
  • 2 linguri sos de roşii cu busuioc,
  • 100 g pastramă sau şuncă ţărănească,
  • Câteva măsline negre,
  • Puţină brânză de burduf,
  • 100 g Telemea de vacă,
  • Puţin caşcaval ras

Mod de preparare

 

 

Mai întâi se pregăteşte o pâine rotundă ţărănească: se amestecă drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa caldă, sarea, cimbru şi oregano, puţin ulei şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi frământând până se obţine un aluat consistent. Se unge cu puţin ulei, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.

Se întinde aluatul de pâine pe masa presărată cu făină, se mai frământă doar un pic, se modelează cu mâinile, se transferă într-o formă de copt rotundă pregătită cu foaie de copt.

Se crestează superficial pâinea cu un cuţit zimţat trecut prin puţin ulei, formând cuburi. Se mai lasă la crescut în formă aprox 20 de minute.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 25-30 de minute, până devine aurie. Un truc pentru a obţine o pâine cu coaja moale: aşezaţi tava de copt într-o altă tavă în care aţi turnat puţină apă. Aburii vor menţine coaja moale.

Se scoate pâinea, se înveleşte cu un prosop de bucătărie şi se lasă la răcit.

 Se decupează din pâine pătrăţelele, care se dau deoparte pentru a le folosi la final. Se scobeşte o parte din miez, acesta nu ne va folosi. Se unge pâinea cu sos de roşii cu busuioc, se pun din loc în loc pastrama tăiată bucăţele, măslinele, brânzeturile şi ce mai doreşte fiecare, apoi se acoperă cu pătrăţelele decupate mai devreme şi caşcaval ras. Se coace din nou, la foc mic, aprox 15-20 de minute. De data aceasta, nu am mai pus apă în cealaltă tavă, iar pâinea a făcut o crustă crocantă. De aceea, dacă o doriţi mai moale, ţineţi minte să procedaţi ca mai sus (adăugând apă în cealaltă tavă).

 

Timp de pregătire: aprox 2h

Timp de coacere: 30min + 20min

Porţii: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/paine-de-casa-umpluta.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa, umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin

Paine cu crenvursti si mozzarella

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella si cartofi

Postat de rocsi_1612

Paine cu mozzarella si cartofi

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2018, 16:07
la 31.05.2018, 16:31
la 31.05.2018, 17:15
Buna!
la 31.05.2018, 19:18
Buna painica ta !!!
la 31.05.2018, 20:15
Diana

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking