Ingrediente
- 500 g faina alba tip 550
- 500 g faina integrala
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lgt cu varf de sare
- 20 ml ulei
- cca 600 ml apa
- 1 lg seminte dovleac crud, decojite
- 1 lg seminte floarea soarelui decojite
- 1 lgt seminte de in
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand, daca mai este nevoie, apa sau faina. Se adauga si uleiul in timp ce se framanta si cand se obtine un aluat elastic si nelipicios se pune intr-un loc ferit de curenti de aer sa isi dubleze volumul.
Dupa ce a dospit, se pune aluatul pe masa de lucru, se adauga semintele si se framanta de cateva ori pentru a se incorpora in aluat. Se da aluatului o forma lunguiata si se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara cateva seminte, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de aproximativ o ora (se verifica cu o scobitoare).
Cand este gata, se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la racit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina integrala si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|