Paine floare

Postat de violeta30 in Piine
26 Ian 2015 | 3389 vizualizari
Paine floare

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • un cub de drojdie (cam 25 grame)
  • un cub de unt in jur de 25 de grame
  • 2 linguri de ulei
  • 300 ml apa calda
  • o lingurita rasa de sare
  • putin zahar pentru a lichefia drojdia

Mod de preparare

Se pune faina in castron (mai maricel), untul, uleiul si sarea. Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi facem o gropita in faina si varsam amestecul cu drojdia. Amestecam cu o furculita si mai adaugam si din apa pana terminam apa. Incepem sa framantam cu mana pana devine o coca elastica, trebuie avut grija sa nu fie vartoasa. Coca se va unge cu faina si se va pune la dospit, punem o punga pe castron pentru a creste mai bine. Se va lasa in jur de o ora. Cand a crescut se mai framanta putin pentru ca va fi moale si se mai adauga putina faina. Facem bilute din aluat si le punem intr-o tava unsa cu ulei, pe fiecare biluta vom pune faina ca si cum am da cu sare pentru a avea un aspect de paine pe vatra. Dupa ce am terminat de pus bilutele punem o folie sau o punga peste tava si mai lasam pana creste putin (in jur de 30 minute).

Cuptorul trebuie preincalzit. Inainte de a introduce tava in cuptor dam focul aproape de maxim. Vom lasa painea in cuptor cu focul mare in jur de 20 minute, apoi reducem la minim. Nu se va deschide cuptorul sub nici o forma in primele 30 minute. Se lasa in jur de 50 minute, in functie de cuptor. Cand e gata se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit.

O paine gustoasa, satioasa, dar si naturala !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine in straturi

Postat de Valclaudia

Paine in straturi

Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam cca 15 minute aluatul. Picuram din cand in cand cate putin ulei pana in momentul in care aluatul nu...

Citeste continuarea

Paine floare

Postat de mihaelar63

Paine floare

 Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2015, 20:26
Ce buna!
la 26.01.2015, 20:28
Deja s-a dus jumate
la 26.01.2015, 23:20
Cred si eu painica buna de casa . Tentant
la 27.01.2015, 08:43
la 27.01.2015, 12:17
Buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking