Paine floare

Postat de mihaelar63 in Piine
13 Apr 2020 | 2173 vizualizari
Paine floare

 De data aceasta am ales sa prepar paine floare. Imi pare pretentios spus asa ceva. De fapt sunt cateva chifle dispuse circular :D Pentru reteta m-am inspirat de la bucataras Diana-K. Am inlocuit laptele dulce cu lapte acru ,ce-l aveam disponibil momentan .  

Ingrediente

  • 550 gr faiana semi-alba tip 650
  • 250 ml lapte acru
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou -
  • seminte de susan negru

Mod de preparare

  1.  Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul.
  2. Tot acum se pune si drojdia uscata .
  3. Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid .
  4. Se pune faina si sare . Fixati programul de framntat si dospit .
  5. Cand aluatul si-a dublat continutul se rastoarna pe o folie de silicon .
  6. Cu mainile infainate se formeaza 8 sfere de aluat care se aseaza dispuse circular ,intr-o tava rotunda .
  7. Tava trebuie sa fie unsa cu putin ulei si presarata cu faina .
  8. Eu am mai facut cateva mici bilute de aluat pentru decor .
  9. Lasati sa creasca frumos aluatul la loc caldut .
  10. Eu il pun in cuptor la temperatura constanta de 60 grade .
  11. Daca doriti puteti unge painea cu ou batut -pentru aspect .
  12. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade si se lasa painea la copt 15 minute dupa care se scade temperatura la 180 grade .
  13. In 30 minute painea mea floarea a fost coapta suficient .
  14. Scoateti painea din tava si o lasati la racit pe gratar de inox .

                            Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine in straturi

Postat de Valclaudia

Paine in straturi

Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam cca 15 minute aluatul. Picuram din cand in cand cate putin ulei pana in momentul in care aluatul nu...

Citeste continuarea

Paine floare cu lapte

Postat de TAB1TA

Paine floare cu lapte

Intr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut. Adaugam zaharul si amestecam. Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min) Adaugam cate putina faina. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2020, 17:04
la 13.04.2020, 17:12
la 13.04.2020, 17:15
Foarte frumoasa!
la 13.04.2020, 18:19
la 13.04.2020, 18:48
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking