Bubble bread-for kids
Postat de mihaelar63
Pentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta . Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze . Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul...
Citeste continuareaDe mult timp vroiam sa fac aceasta reteta italiana. Este o paine de forma plata, coapta pe o tava la cuptor. De origine italiana, aluatul est asemanator celui de pizza. Poate fi servita cu ulei de masline si asezonata cu condimente diverse, decorata cu ceapa prajita branza rasa, legume etc https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/paine-focaccia-cu-cimbru-si-masline.html
Ingrediente
Mod de preparareCuratati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca. In bolul robotului sau intr-un castron adanc puneti cartofii zdrobiti si raciti. Adaugati faina, drojdia, cimbrul uscat, sarea si uleiul. Incepeti sa amestecati si sa framantati adaugand treptat apa racita. Incorporati 200 g de apa de cartofi (+ sau -) si framantati 10 minute pana obtineti un aluat moale dar nu foarte lipicios. L-am pus intr-o punga de congelat mare si l-am lasat la frigider peste noapte. Aluatul va creste, sacul va se umfla (inchideti-l dar lasati spatiu liber sa poata sa creasca). A 2a zi scoateti aluatul si lasati-l sa creasca la temperatura camerei 1 ora. Fainati planul de lucru , degazati aluatul si formati o paine in forma de dreptunghi. Puneti-o pe tava de cuptor unsa bine sau acoperita cu hartie de copt. Lasati sa creasca inca 30 minutes -1 ora. Incalziti cuptorul la 220°C. Infingeti maslinele, presarati un pic de cimbru si dati la cuptor timp de 25 minute. Nu trebuie sa fie rumenita tare, numai usor pe margini. Lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii. Poate fi servita simpla, cu o supa, cu o mancare in sos, face un sandwich etc. Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Focaccia cu cimbru si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|
Postat de mihaelar63
Pentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta . Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze . Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul...
Citeste continuareaPostat de mirela0911
Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|