Paine Focaccia cu cimbru si masline

Postat de ctlina in Piine
13 Mai 2018 | 2082 vizualizari
Paine Focaccia cu cimbru si masline

De mult timp vroiam sa fac aceasta reteta italiana. Este o paine de forma plata, coapta pe o tava la cuptor. De origine italiana, aluatul est asemanator celui de pizza. Poate fi servita cu ulei de masline si asezonata cu condimente diverse, decorata cu ceapa prajita branza rasa, legume etc   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/paine-focaccia-cu-cimbru-si-masline.html

Ingrediente

  • 350 g de faina +30 g
  • 200 g de cartofi
  • 20 g ulei de masline
  • 200 g de apa de cartofi (+ sau -)
  • 15 g de drojdie proaspata
  • 10 g de sare
  • 2 linguri de imbru uscat
  • 20 masline fara samburi

Mod de preparare

Curatati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc puneti cartofii zdrobiti si raciti.

Adaugati faina, drojdia, cimbrul uscat, sarea si uleiul.

Incepeti sa amestecati si sa framantati adaugand treptat apa racita.

Incorporati 200 g de apa de cartofi  (+ sau -) si framantati 10 minute pana obtineti un aluat moale dar nu foarte lipicios.

L-am pus intr-o punga de congelat mare si l-am lasat la frigider peste noapte.

Aluatul va creste, sacul va se umfla (inchideti-l dar lasati spatiu liber sa poata sa creasca).

A 2a zi scoateti aluatul si lasati-l sa creasca la temperatura camerei 1 ora.

Fainati planul de lucru , degazati aluatul si formati o paine in forma de dreptunghi.

Puneti-o pe tava de cuptor unsa bine sau acoperita cu hartie de copt.

Lasati sa creasca inca 30 minutes -1 ora.

Incalziti cuptorul la 220°C.

Infingeti maslinele, presarati un pic de cimbru si dati la cuptor timp de 25 minute.

Nu trebuie sa fie rumenita tare, numai usor pe margini.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii.

Poate fi servita simpla, cu o supa, cu o mancare in sos, face un sandwich etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Focaccia cu cimbru si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine umpluta

Postat de AnyCostescu

Paine umpluta

Drojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca.. Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit Intr-un bol punem faina(eu am pus...

Citeste continuarea

Chifle cu mac si cascaval

Postat de rocsi_1612

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2018, 18:45
la 13.05.2018, 18:56
Foarte gustoasă!
la 13.05.2018, 19:30
imi place!
la 13.05.2018, 20:05
Un colt de focaccia calda, tare as vrea si eu!
la 13.05.2018, 20:14
Plaaaceee!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking