Ingrediente
- 500 gr faina
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 50 ml ulei
- 10 gr drojdie uscata (sau 1 cub de 25 gr drojdie )
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 galbenus + putin susan
Mod de preparare
Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.
Se lasa la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul astfel crescut se imparte in doua si fiecare parte in trei parti. Impletim din trei rulouri o painica. Se obtin 2 paini impletite. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa dospit vreo 20 minute. Le ungem cu galbenus de ou si presaram susan.
Se coc 30 minute la 180 grade C, in cuptorul preincalzit in prealabil.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|