Paine impletita cu mac si susan

Postat de RuxyRux in Piine
7 Mar 2011 | 6128 vizualizari
Paine impletita cu mac si susan

O painica de casa...incredibil de buna!

Ingrediente

  • * 1 kg faina
  • * 600 ml apa calduta
  • * 4 linguri pline de ulei de masline
  • * 2 lingurite si jumatate de sare
  • * 1 lingura zahar
  • * 2 pliculete drojdie uscata
  • * mac
  • * susan
  • * galbenus de ou pentru uns  

Mod de preparare

Se cerne faina in vasul de framantat. Punem pe margini sarea de jur imprejur. Facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia uscata iar deasupra ei zaharul. Incalzim apa intr-un ibric cat sa fie calda bine, sa ne placa la mana, dar atentie... nu fierbinte!!! Incepem sa turnam cate putina apa deasupra unde este drojdia apoi framantam bine, cand am incorporat faina adaugam si uleiul. Nu trebuie sa framantam foarte mult, maxim zece minute.

Acoperim painea cu un servet si o lasam la cald( langa ochiul aprins al aragazului). Dupa o ora cand si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata bine si mai framantam doua trei minute.

Impartim aluatul in doua bucati. Fiecare bucata o facem sul apoi o impartim in trei parti egale. Facem trei suluri de aluat si le impletim in trei.( ca pe codite). Tapetam tavile de copt cu hartie pergament si punem painica pentru inca 40 de minute la crescut. Incingem cuptorul la 200 grade.
Ungem intre timp painica cu grija sa nu apasam cu galbenus de ou, presaram pe o paine macul si pe cealalta susanul. Dam la cuptor pentru 30 de minute.

O scoatem si o lasam sa se racoreasca si sub nici o forma nu o taiem fierbinte. Putem insa daca nu rezistam sa rupem din ea...pofta mare! Pastrati painica invelita intr-un prosop. E la fel de buna si a treia zi...

Cine o face de post, o unge deasupra cu apa si putin ulei si presara apoi semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine impletita in trei corzi

Postat de RODIMUR

Paine impletita in trei corzi

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară...

Citeste continuarea

Paine impletita cu mac

Postat de xana

Paine impletita cu mac

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de lapre caldut, adaudam o lingura rasa din cantitatea de faina si amestecam. Lasam acoperit pana incepe a face spuma, cca 10 minute. Faina o punem intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2011, 10:30
Gos-po-di-nooooooooooo si ai muncit tu atat la framantat ... EXCELENTA painica
Fac si eu(e un fel de-a spune ) cu susan si mac ... dar la masina de paine
la 07.03.2011, 10:33
Pentru mine Onesta a face paine inseamna pasiune
la 07.03.2011, 10:35
de aceea ti-am si spus GOS-PO-Di-NOOOOOOOOOO
la 07.03.2011, 10:36
Superba! ca toate painicile tale!
la 07.03.2011, 10:37
Onesta stii ca mi-esti nespus de draga? Esti un OM minunat!!!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking