Paine impletita de casa

Postat de ancutsa in Piine
19 Iul 2016 | 4274 vizualizari
Paine impletita de casa

Ma fascineaza prepararea painii de cand eram mica, atunci stateam pe langa mama sa vad cum o face si mirosul painii umplea toata casa. Aceasta e prima reteta pe care am incercat-o acum cativa ani, cu ajutorul mamei, iar treptat am facut tot felul de experimente.

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 25 g drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • Seminte de dovleac si susan
  • 1 ou

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata si apa calda treptat. Se adauga sarea si se amesteca acestea 3 pana se dizolva drojdia.

Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Acum se imparte aluatul in 2 aluaturi mai mici.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat si il impartim din nou in doua. Intindem cu sucitorul foaile de aluat, dar nu prea mult, ci atat cat sa fie usor de manevrat, pentru ca le vom impleti.

Pregatim astfel si celalalt aluat si punem in tavi painile, pe care le mai lasam la crescut inca 15 minute.

Apoi ungem cu ou painile, presaram seminte peste ele si le dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute. Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana sunt gata, in timp ce painile ne imbie cu mirosul lor apetisant.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/paine-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine impletita in trei corzi

Postat de RODIMUR

Paine impletita in trei corzi

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară...

Citeste continuarea

Impletituri cu mix de seminte

Postat de mirela0911

Impletituri cu mix de seminte

Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea intr-o margine. Se incalzesc usor 150 ml lapte impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga faina si drojdia zdrobita, amestecandu-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2016, 18:44
ce frumoasa e!
la 19.07.2016, 18:57
vreau si eu o feliuta!
la 19.07.2016, 19:04
Va multumesc frumos! Rahela, iti trimit o felie virtuala!
la 19.07.2016, 19:06
Ce frumoasa ti-a iesit!
la 19.07.2016, 19:15
Ce frumusete de paine ai facut!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking