Paine impletita in sase

Postat de postavaru in Piine
18 Mar 2011 | 12764 vizualizari
Paine impletita in sase

Am vazut aceasta paine pe blogul Laurei Adamache si pot spune ca m-am indragostit de ea (de paine vorbesc caci pe Laura o indragesc deja de multa vreme). Sa revenim la paina noastra care a iesit buna, buna. Si unde mai punem ca se face foarte usor, La prima vedere mi s-a cam parut complicat impletitul, dar am reusit. Daca prindem pasii este chiar o joaca :). Ca sa vedeti cat de mult mi-a placut va pot pune ca in timp ce eu scriu aceste randuri, o painica asteapta frumos la dospit :).

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar sau miere (eu am folosit miere de tei)
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia si mierea. Turnam apoi apa calduta si uleiul si incepem sa amestecam. Dupa ce am amestecat putin ingredientele adaugam si sarea si framantam un aluat nelipicios putin mai tare decat un aluat obisnuit.
Acoperim vasul si lasam la dospit cel mult 30 de minute. Nu trebuie sa creasca mult, ci doar sa devina mai pufos.
Rasturnam aluatul pe masa (nu avem nevoie de faina, nu se va lipi). Forman un sul pe care il impartim in 6 parti aproximativ egale.
Fiecare parte o intindem sub forma de snur. Snururile trebuie sa fie de aceiasi lungime si cat mai netede.
Unim cele 6 snururi la un capat, presandu-le si le aranjam in forma de raze.

1. Snurul din drepta il ducem in partea stanga, iar pe cel din stanga il ducem in dreapta.

2. Facem putin loc la mijlocul razelor iar snurul din stanga il aducem la mijloc.

3. al doilea snur din dreapta il ducem in partea stanga.

Iar de aici repatam si anume: snurul cel mai din dreapta il aducem in centru, iar al doilea din stanga il ducem in partea dreapta.

Sper am fost destul de explicita, daca nu sper sa va ajute pozele mai mult. Cand am ajuns la capat cu impletitura presam capetele si le intoarcem putin sub paine.
Punem painica astfel impletita in tava tapetata cu hartie de copt si acoperim.

Lasam la dospit o ora.

Dupa ce a crescut ungem painea cu ulei de masline si presaram rozmarin tocat (de preferinta proaspat. Eu insa nu am avut).

Dam la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute iar apoi reducem la 180 de grade si mai lasam inca 20-25 de minute.

Cand este coapta painea trebuie sa fie usoara, iar daca ciocanim pe dosul painii trebuie sa sune a gol.

Scoatem painea pe un gartar si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in sase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine impletita in sase, cu rozmarin

Postat de RuxyRux

Paine impletita in sase, cu rozmarin

In vasul de paine cernem faina si punem drojdia adaugam apoi uleiul si apa, zaharul si uleiul de masline. Framantam un aluat mai tare si compact sa-l putem modela. Il lasam acoperit 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2011, 21:10
arata splendid
la 18.03.2011, 21:19
moooooooama ce impletitura ai facut prea complicat pentru mine,dar imi place cum ti-a iesit
la 18.03.2011, 21:20
la 18.03.2011, 21:51
cat de minunata..vreau si euuuuuuuuu
la 18.03.2011, 21:53
Ce frumoasaaaa

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking