Ingrediente
- 1 kg faina integrala
- 600 ml apa
- 1 cub drojdie cruda
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri seminte in
Mod de preparare
Cerneti intr-un vas mare faina printr-o sita mai rara .
Intr-o cana amestecati cu lingura drojdia, sarea . zaharul , 1 lingura faina cu apa calduta si o puneti intr-un cuib format in mijlocul fainei. Lasati la dospit la loc cald 10 -15 min.
Incepeti framantatul incorporand faina + cate putina apa dezmortita . Framantati pana incepe aluatul sa se desprinda de maini , adaugati si uleiul .
Lasati la dospit 45 min pana aluatul isi dubleaza cantitatea .Dupa cum am invatat de la bunica fac o cruce mare in aluat .
Amestecati semintele in aluat si il rasturnati pe o planseta presarata cu faina.
Formati paini sub forma dorita crestand cu un cutit uns cu ulei , eu am pus aluatul in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt.
Lasati sa creasca in tava painea si puneti la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 min . la foc mai mare , apoi inca 30 la foc mediu .
Am scos-o cand a fost coapta si am pus-o intr-un stergar curat sa se odihneasca . Bunica spunea ca trebuie sa mearga la ,, Dumnezeu '' !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|