Ingrediente
- 1 kg de faina alba
- 550 ml lapte caldut
- 1 ou
- 25 gr drojdie proaspata
- o lingurita de zahar
- o lingurita cu varf de sare fina
- 4 linguri de ulei
- 1 ou batut pentru uns
- seminte de susan si floarea soarelui
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un bol mare.
Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul si framantam foarte bine. Lasam aluatul la dospit. Dupa ce a crescut in volum il transferam pe masa de lucru si-l impartim in doua. Luam cate o bucata de aluat si ii dam forma unei franzele o asezam in tava cu hartie de copt si lasam pentru un sfert de ora sa creasca. Dupa ce a crescut se unge cu ou batut si se presara cu susan si seminte de floarea soarelui. Introducem tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.
Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit acoperite cu un servet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|