Ingrediente
- 300 ml apa calduta
- o lingurita ulei de floarea soarelui
- o lingurita si jumate sare
- o lingura si jumatate lapte praf
- o lingura zahar
- 520 gr faina neagra
- o lingurita drojdie uscata
Mod de preparare
Va voi prezenta reteta in varianta cu masina de paine sau cu un robot de patiserie in care sa aiba paleta si carligul de amestecat.
Puneti toate ingredientele in ordinea in care sunt scris, important e sa nu aiba contact drojdia cu apa, din aceasta cauza o veti pune ultima. Puneti programul ptr framantare (exista la masina de paine si programul de copt, dar eu prefer sa o pun la cuptor, iese mai moale).
Dupa ce a fost framantata si a crescut, scoatem din masina, o mai framantam cu mainele inca putin pe o masa presarata cu faina, apoi o faceti forma dorita si o puneti intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasati acoperita inca cca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.
Puneti la cuptorul preincalzit 170 C,care in prealabil ati pus un vas cu apa (ajuta la cresterea frumoasa a painii) ptr cca 30-40 min, in functie de cuptorul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|