Paine neagra

Postat de doralinda72 in Piine
26 Mai 2013 | 6297 vizualizari
Paine neagra

Ce imi place cand miroase in casa painea calda!!! Voua nu?! O reteta usoara, mai ales daca aveti si masina de paine sau un robot care sa amestece aluatul!

Ingrediente

  • 300 ml apa calduta
  • o lingurita ulei de floarea soarelui
  • o lingurita si jumate sare
  • o lingura si jumatate lapte praf
  • o lingura zahar
  • 520 gr faina neagra
  • o lingurita drojdie uscata

Mod de preparare

Va voi prezenta reteta in varianta cu masina de paine sau cu un robot de patiserie in care sa aiba paleta si carligul de amestecat.

Puneti toate ingredientele in ordinea in care sunt scris, important e sa nu aiba contact drojdia cu apa, din aceasta cauza o veti pune ultima. Puneti programul ptr framantare (exista la masina de paine si programul de copt, dar eu prefer sa o pun la cuptor, iese mai moale).

Dupa ce a fost framantata si a crescut, scoatem din masina, o mai framantam cu mainele inca putin pe o masa presarata cu faina, apoi o faceti forma dorita si o puneti intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasati acoperita inca cca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Puneti la cuptorul preincalzit 170 C,care in prealabil ati pus un vas cu apa (ajuta la cresterea frumoasa a painii) ptr cca 30-40 min, in functie de cuptorul fiecaruia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu faina neagra si susan

Postat de sufletista

Paine cu faina neagra si susan

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...

Citeste continuarea

Aperitive pentru masa de Revelion

Postat de Constelatialeu

Aperitive pentru masa de Revelion

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2013, 12:05
la 26.05.2013, 12:05
la 26.05.2013, 12:11
buna paine ai facut
la 26.05.2013, 12:11
imi place,mai ales calda
la 26.05.2013, 12:12
Cea mai bună pâine, ce mai gustoasă! Bravo Dora!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking