Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel

Postat de kamy in Piine
23 Mar 2011 | 6034 vizualizari
Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel

Am vazut sau am auzit de paine cu ceapa dar habar nu am de unde/unde si ptr ca imi place mult ceapa si cimbrul am facut painica asta care a iesit f buna si pe care am mancat-o mai mult goala.Batranica mea,Pusi(o birmaneza de 13 ani),a fost numai langa mine cat timp a durat pregatirea painii...am crezut ca vrea,dar nu a fost asa,m-am gandit ca mi se face rau,dar m-a ferit D-zeu.....Oare ce o fi avut?

Ingrediente

  • 500 gr.faina neagra de grau
  • 300 ml.apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 plic drojdie uscata

Mod de preparare

Intr-un castron am pus toate ingredientele uscate(ceapa taiata marunt) si le-am amestecat bine cu apa calduta.Am acoperit castronul cu un prosop si am lasat aluatul sa stea o ora,pana si-a dublat volumul.

Cu mainile infainate am apasat aluatul sa iasa aerul,l-am scos pe blatul infainat,i-am dat forma, l-am pus in tava tapetata(margarina cu faina),am presarat putina faina deasupra si l-am mai lasat o ora sa creasca(cred ca ajunge si o juma.de ora dar la mine a trecut prea repede timpul)

Am bagat tava in cuptorul incalzit la maxim,am dat 4-5 fasuri de apa in cuptor sa se formeze aburi,am lasat 10 min la temperatura mai mare,dupa care am facut focul mic si am mai lasat 25 min.dar timpul difera in functie de cuptor.

Daca trece testul scobitorii e ok.

Eu bat in ea si daca suna a gol,e coapta.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Postat de Valclaudia

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele...

Citeste continuarea

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Postat de xana

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2011, 12:55
Te-ai dat la facut de paine ... atentie , sa nu ti-o fure ,,ochi albastri "
la 23.03.2011, 12:58
diana...a inceput sa-mi placa iar pusi nu a vrut si daca nu vrea nu fura
la 23.03.2011, 13:18
ai mai cumparat paine zilele astea
la 23.03.2011, 13:21
miti...m-am gandit bine si nu cred ca o sa mai fac o macam si goala
la 23.03.2011, 13:50
tocmai ca eu o mananc numai goala o masina de paine mi-ar prinde tare bine

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking