Ingrediente
- 500 gr.faina neagra de grau
- 300 ml.apa
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita patrunjel uscat
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 ceapa potrivita
- 1 plic drojdie uscata
Mod de preparare
Intr-un castron am pus toate ingredientele uscate(ceapa taiata marunt) si le-am amestecat bine cu apa calduta.Am acoperit castronul cu un prosop si am lasat aluatul sa stea o ora,pana si-a dublat volumul.
Cu mainile infainate am apasat aluatul sa iasa aerul,l-am scos pe blatul infainat,i-am dat forma, l-am pus in tava tapetata(margarina cu faina),am presarat putina faina deasupra si l-am mai lasat o ora sa creasca(cred ca ajunge si o juma.de ora dar la mine a trecut prea repede timpul)
Am bagat tava in cuptorul incalzit la maxim,am dat 4-5 fasuri de apa in cuptor sa se formeze aburi,am lasat 10 min la temperatura mai mare,dupa care am facut focul mic si am mai lasat 25 min.dar timpul difera in functie de cuptor.
Daca trece testul scobitorii e ok.
Eu bat in ea si daca suna a gol,e coapta.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|