Ingrediente
- pt aluat:
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 3 linguri ulei de masline
- 500 gr faina alba
- 1 plic drojdie uscata
- pt garnisit:
- 2 catei de usturoi
- sare si piper
- 2 maini de frunze proaspete de busuioc
- 3-4 linguri ulei de masline
- 100 gr masline negre fara samburi
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.
Intre timp, cat aluatul creste, ne ocupam de celelalte ingrediente. Intr-un mojar punem cateii de usturoi un praj de sare si ii pisam bine. Adaugam frunzele de busuioc in mojar peste usturoiul zdrobit si pisam bine pana ne rezulta o pasta. Adaugam 1-2 linguri ulei de masline peste pasta si amestecam.
Aluatul dospit il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam o forma rotunda cu mainile. Peste aluat punem pasta de usturoi si busuioc, o intindem pe toata suprafata, iar deasupra presaram maslinele si le infingem putin cu degetul in aluat. Presaram pe deasupra piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute, pana se rumeneste. Cand se scoate din cuptor se mai picura ulei de masline pe deasupra. Pofta mare!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|