Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

Postat de Patricia_Iordache_79 in Piine
17 Iul 2013 | 4298 vizualizari
Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

Zilele trecute, m-a cuprins dintr-o data o pofta nebuna de paine cu ceapa asa cum am mancat acum cativa ani intr-un concediu. SI...m-am pus pe cautat si am gasit o reteta pe blog-ul kissthecook.ro. Am modificat pe ici pe colo reteta si a iesit o painica...de-am mancat si goala, uitandu-ma la TV. :))

Ingrediente

  • 500 gr. faina;
  • 300 ml. apa calduta;
  • 25 gr. drojdie;
  • 1 lingură cu zahar;
  • 1 lingurita cu sare;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 ceapa mare;
  • 2-3 linguri ulei de măsline;
  • 1/2 lingurita cu otet de mere;
  • 1 lingurita rasa cu cimbru proaspat;
  • 1 lingurita rasa cu busuioc proaspat

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas incapator si facem o scobitura in mijloc. In mijloc adaugam apa calduta, drojdia,si zaharul. Amestecam usor cu o lingura pana se topeste toata drojdia.

Incepem sa amestecam cu faina de pe margini si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Ungem alt vas cu putin ulei si punem aluatul obtinut, il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa creasca aproximativ 30-45 minute.  

Intre timp, tocam ceapa julienne, presam usturoiul si le calim putin in uleiul de masline.  Tocam marunt cimbrul si busuiocul proaspat.  

Presaram pe masa de lucru putina faina si scoatem aluatul. Incepem sa il framantam pana scoatem tot aerul din el, apoi il impartim in 4 parti egale.

Fiecare bucata de coca o intindem cu ajutorul mainilor, prin presare. Adaugam peste ea cimbrul si busuiocul tocat. Rulam coca astfel incat condimentele sa intre bine in coca, mai framantam putin si apoi dam o forma finala painicii (ovala sau rotunda).  

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam toate cele 4 painici, le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca minim 30 minute.  

Cu ajutorul unui cutit facem mici crestaturi in painicile crescute, punem pe fiecare cate putin din amestecul de ceapa si usturoi. Presaram din nou cimbru si busuioc si introducem tava la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 30-40 minute, pana se rumenesc frumos, avand grija sa nu ardem ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ceapa, cimbru si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Retete similare

Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.07.2013, 10:09
ce bune sunt
la 17.07.2013, 10:09
ce bunatati!!!!!!!!!!!!!
la 17.07.2013, 10:10
BUNE
la 17.07.2013, 10:11
imi plac mult!
la 17.07.2013, 10:16

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking