Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Postat de panacris in Piine
25 Iul 2016 | 3624 vizualizari
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Ei o nouă lună, o nouă provocare. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o  provocare susțină de http://www.foodville.ro/  și am răspuns instant daaaa, de ce nu! ;) După câteva zile, am fost sunată de de reprezentanții http://www.foodville.ro/ , care mă anunțau că a doua zi urmează și primesc un coș cu produse minunate, prin curier. Sincer, am avut emoții cu curieratul, dar se pare că totul a decurs bine. Coșul minunat plin cu produse importante din Spania, venea tocmai de la Iași ;) Produsele au fost temeinic ambalate, așa că imediat mi-am scos blok-notes-ul, ca să pun la punct planul de atac, adică să pregătesc trei rețete, cu cât mai multe produse din coșulețul minunat. Aaaa, ceva foarte important: pe blogul Ginei Bradea, exista un concurs minunat, la care, dacă participați, puteți câștiga un coș identic, nu aveți teamă, nu trebuie să gătiți nimic. Aici http://pofta-buna.com/concurs-foodville/, puteți afla detaliile referitoare la concurs. Baftă tuturor! Așa, să numai lungesc vorbăria, ci  vă prezint a doua rețeta minunată,  tare simplă și sățioasăăă ;) 

Ingrediente

  • INGREDIENTE: PENTRU BLAT:
  • Făină albă cca. 500 g,
  • Apă rece cca. 250 ml,
  • Sare de mare cu mirodenii (oregano, busuioc, rozmarin, cimbrișor) 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Ulei de măsline extravirgin Urzante, de la Foodille 3 linguri,
  • Drojdie uscată 1 lingură.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Măsline conservate fără sâmburi cca. 100 g,
  • Roșii deshidratate în ulei de floarea soarelui 4-5 bucăți,
  • Ardei copți, conservați în oțet 4 bucăți,
  • Miez de anghinare cca. 200 g,
  • Tije de sparanghel verde conservat cca. 5 bucăți,
  • Telemea de oaie cca. 100 g,
  • PENTRU FINISARE: Ulei de măsline extravirgin Urzante, de la Foodille 3 linguri,
  • Unt grăsime 65% cca. 1 lingură,
  • Usturoi 3 căței,
  • Sare de mare.

Mod de preparare

Pentru blat mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură. Asta cam vreo 60 de minute. Aveți timp să vă relaxați, sau să dați drumul unie noi rețete, cum fac eu :D.

După ce aluatul a crescut/dospit, se scoate din recipientul mașinii de frământat, se întinde cu mâna pe foaie de copt unsă cu uleii de măsline. Apoi specific acestei pâinici,  se apasă cu degetele, locașe, cum vedeți  în poze. Se unge cu ulei de măsline, ajutat de o pensulă, apoi se presară și chir se apasă să intre în aluatl, ingredientele de umplutră, în cazul meu: măsline, bucăți de roșii deshidratate și conservate în ulei, felii de miez de anghinare, conservate în ulei, măsline fără sâmburi, feliate, tije de baby sparanghel și telemea de oaie (autohtonăă!), apoi se mai lasă la crescut, acoperit cca. 30 de minute. Pâinea sau focaccia, cum  spun italienii, se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la 200 grade, adică foc mediu, la cuptoarele cu gaz ;)

Între timp se prepară topping-ul pentru finisare: uleiul de măsline, untul, usturoiul pisat și sarea se amestecă energic până se obține o cremă omogenă.

Focaccia fierbinte  se unge cu amestecul de mai sus și se așteaptă măcar 5 minute ca să se răcească ;) Apoi se feliază și se savurează alături de un pahar de vin ;)

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de mirela0911

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa...

Citeste continuarea

Paine cu secara, lapte si untura

Postat de mihaelar63

Paine cu secara, lapte si untura

 Am amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura . Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul . Dupa 15...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2016, 22:47
As gusta !!! Sunt curioasa cum este cu anghinare
la 25.07.2016, 22:51
Arata tare bine!
la 25.07.2016, 23:00
Ce bună tb sa fi fost!
la 25.07.2016, 23:04
la 26.07.2016, 09:24
Ce nebunie! Super buna cred ca este

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking