Chifle cu usturoi si verdeturi

Postat de panacris in Piine
20 Apr 2018 | 2947 vizualizari
Chifle cu usturoi si verdeturi

Multumesc pentru idee, Lubita, foarte pufoase și gustoase chiflele ;) Numai bune pentru pachețel ( grădiniță, școală, servici!) ;) Bineînțeles că am adus câteva "tușe" Panacris, față de rețeta inițială ;) !

Ingrediente

  • Făină albă 600 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Sare de mare ½ lingură,
  • Ou 1 bucată,
  • Unt 100 g,
  • Drojdie uscată 1 plic.
  • UMPLUTURA:
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Mărar verde ½ legătură,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Unt topit 1 lingură.
  • TOPING:
  • Ou 1 bucată,
  • Semințe de mac ½ lingură,
  • Semințe susan ½ lingură.

Mod de preparare

În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina să își facă treaba singură. Aluatul se poate frămînta și clasic la mână, dar eu sunt mai practică, prefer să-l frământe Maricica, între timp mă ocup de altceva ;) mai bine zis de umplutură ;)

Se toacă mărunt usturoiul verde, ceapa verde, mărarul, tot verde :D adică proaspăt ;) se amestecă întrun bol, cu un pic de sare și unt topit, până se obține o pasta omogenă.

După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, și se împarte în 12 bile, apoi se aplatizează și se pune câte o lingură de umplutură în fiecare bucată, apoi se adună aluatul ca o boceluță,și se routunjește ca să nu se desfacă la copt.

Biluțele obținute se pun în formă de brioșe sau o într-o formă rotundă de tort, se lasă la crescut  cca. 30 de minute, apoi se ung cu ou bătut și se presară semințe de mac, susan sau ce semințe aveți prin cămară.

Se pun la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la 180 grade.

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Burger de vita

Postat de Meea

Burger de vita

 Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late...

Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de Irina

Chifle umplute

Pentru inceput am umezit chiflele si le-am stors de surplusul de apa. Am taiat branza si sunca in felii potrivite, am tocat ceapa, usturoiul si verdeata. Le-am amestecat pe toate. Am taiat o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2018, 22:02
Cred că e bun tare!
la 20.04.2018, 22:25
Ce mi-ar plăcea să mănânc așa chifle...!
la 20.04.2018, 23:22
la 21.04.2018, 05:47
la 21.04.2018, 07:57
Bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking