Ingrediente
- Făină albă 600 g,
- Lapte 200 ml,
- Zahăr tos 1 lingură,
- Sare de mare ½ lingură,
- Ou 1 bucată,
- Unt 100 g,
- Drojdie uscată 1 plic.
- UMPLUTURA:
- Usturoi verde 2 fire,
- Mărar verde ½ legătură,
- Ceapă verde 2 fire,
- Unt topit 1 lingură.
- TOPING:
- Ou 1 bucată,
- Semințe de mac ½ lingură,
- Semințe susan ½ lingură.
Mod de preparare
În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina să își facă treaba singură. Aluatul se poate frămînta și clasic la mână, dar eu sunt mai practică, prefer să-l frământe Maricica, între timp mă ocup de altceva ;) mai bine zis de umplutură ;)
Se toacă mărunt usturoiul verde, ceapa verde, mărarul, tot verde :D adică proaspăt ;) se amestecă întrun bol, cu un pic de sare și unt topit, până se obține o pasta omogenă.
După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, și se împarte în 12 bile, apoi se aplatizează și se pune câte o lingură de umplutură în fiecare bucată, apoi se adună aluatul ca o boceluță,și se routunjește ca să nu se desfacă la copt.
Biluțele obținute se pun în formă de brioșe sau o într-o formă rotundă de tort, se lasă la crescut cca. 30 de minute, apoi se ung cu ou bătut și se presară semințe de mac, susan sau ce semințe aveți prin cămară.
Se pun la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la 180 grade.
Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|