Ingrediente
- -500 gr faina neagra
- -200 gr tarate
- -drojdie un cubulet
- -sare
- -2 linguri ulei
- -200 ml lapte
- -apa
Mod de preparare
Amestecam intr-un vas mai mare faina cu taratele si in mijloc facem o gaura.
Amestecam separat laptele incalzit putin cu drojdia pana cand se dizolva bine drojdia.
Turnam acest amestec in mijlocul fainii , si tragem de acolo putina faina amestecand putin .
Lasam acoperit la caldurica pentru 20 minute.
Cand a crescut drojdia amestecata cu laptele si putina faina incepem sa framantam , adaugand uleiul, sarea si apa cat este nevoie .
Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini .
Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul.
Luam aluatul si il punem intr-o forma de chec ( eu in forma de chec fac, dar se poate in orice alta forma ) si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.
Dupa ce o scoatem din cuptor o invelim in prosop curat si o lasam la racit .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu tarate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|