Paine Paysan cu cimbru verde

Postat de Sylvia in Piine
11 Mai 2010 | 4791 vizualizari
Paine Paysan cu cimbru verde

Am facut o reteta de paine paysan care este o paine foarte gustoasa si satioasa si m-am gandit sa pun deasupra putin cimbru verde tocat marunt de tot , initial m-am gandit la aspect dar si gustul a fost nemaipomenit.

Ingrediente

  • 450 grame faina alba T55,
  • 50 grame faina neagra,
  • 250 ml apa calduta,
  • 25 grame drojdie,
  • putina sare,
  • o lingurita miere sau zahar brun,
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui,
  • o crenguta cimbru verde

Mod de preparare

Toate ingredientele le-am pus in masina de facut paine  pe programul de framantat si dospit.

 Dupa ce aluatul a dospit l-am modelat sub forma unei franzele, am crestat-o  si am presarat cimbru tocat marunt si am mai lasat-o la dospit inca 15-20 minute.

 Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 210 grade pentru 35 de minute apoi eu am mai lasat-o 5 minute la temperatura maxima  pentru a face crusta aurie.

 A iesit o minunatie  de paine si s-a pastrat proaspata si a doua zi,va recomand cu caldura aceasta reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Paysan cu cimbru verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine umpluta cu mozzarella si rosii uscate

Postat de Irina

Paine umpluta cu mozzarella si rosii uscate

Ma apucasem sa fac o paine in casa, am framantat aluatul si, cand sa-l las la crescut, mi s-a aprins beculetul! Jumatate de aluat pentru o paine normala si din restul facem un fel de gustare....

Citeste continuarea

Paine cu bere

Postat de deyutzky

Paine cu bere

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2010, 15:23
ce frumoasa e
la 11.05.2010, 15:27
la 11.05.2010, 15:28
Mi-am taiat o feliedar am lasat 5 furculie,pentru ea
la 11.05.2010, 15:28
A fost si foarte buna, merita testata macar o data .
la 11.05.2010, 15:41
vreau si eu

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking