Paine Paysan cu cimbru verde

Postat de Sylvia in Piine
11 Mai 2010 | 4811 vizualizari
Paine Paysan cu cimbru verde

Am facut o reteta de paine paysan care este o paine foarte gustoasa si satioasa si m-am gandit sa pun deasupra putin cimbru verde tocat marunt de tot , initial m-am gandit la aspect dar si gustul a fost nemaipomenit.

Ingrediente

  • 450 grame faina alba T55,
  • 50 grame faina neagra,
  • 250 ml apa calduta,
  • 25 grame drojdie,
  • putina sare,
  • o lingurita miere sau zahar brun,
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui,
  • o crenguta cimbru verde

Mod de preparare

Toate ingredientele le-am pus in masina de facut paine  pe programul de framantat si dospit.

 Dupa ce aluatul a dospit l-am modelat sub forma unei franzele, am crestat-o  si am presarat cimbru tocat marunt si am mai lasat-o la dospit inca 15-20 minute.

 Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 210 grade pentru 35 de minute apoi eu am mai lasat-o 5 minute la temperatura maxima  pentru a face crusta aurie.

 A iesit o minunatie  de paine si s-a pastrat proaspata si a doua zi,va recomand cu caldura aceasta reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Paysan cu cimbru verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine din faina integrala si seminte

Postat de mirela0911

Paine din faina integrala si seminte

Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta,...

Citeste continuarea

Colac cu mac

Postat de licurici_lra

Colac cu mac

Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2010, 15:23
ce frumoasa e
la 11.05.2010, 15:27
la 11.05.2010, 15:28
Mi-am taiat o feliedar am lasat 5 furculie,pentru ea
la 11.05.2010, 15:28
A fost si foarte buna, merita testata macar o data .
la 11.05.2010, 15:41
vreau si eu

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking