Paine pufoasa

Postat de nadina73 in Piine
22 Feb 2010 | 7671 vizualizari
Paine pufoasa

Este o paine minunata, merita sa o incercati.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 480 ml apa
  • 70ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 30 g drojdie proaspata
  • Pentru uns painea:
  • 1 lingura miere amestecata cu 2 linguri apa

Mod de preparare

Se incalzeste putin apa si apoi se pune zaharul si drojdia, dupa care se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la framantat si dospit, aproximativ 1 ora.Se scoate aluatul si se modeleaza. Se mai lasa la crescut in tava unsa cu ulei, 15 minute. Se coace la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Este o paine minunata, am sa pun niste poze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine rotunda impletita

Postat de RODIMUR

Paine rotunda impletita

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...

Citeste continuarea

Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Postat de Satisfyyourcravings

Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2010, 19:08
Nadina, te rog nu mai reedita retele dupa ce sunt corectate! Multumesc pentru intelegere! Ti-am trimis si un mesaj, te rog sa-l citesti!
la 22.02.2010, 19:08
ce painici frumoase
Nadina, bun venit printre bucatarasi
la 22.02.2010, 19:37
frumoase tare,bine zici Ionix.bun venit
la 22.02.2010, 20:42
la 22.02.2010, 21:39
foarte frumoase floricelele..... am salvat si eu reteta sa o incerc si eu....

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking