Paine simplă

Postat de ionix in Piine
17 Sep 2010 | 3257 vizualizari
Paine simplă

nu am poze din timpul prepararii pentru c-am stricat laptopul pe care erau :S:S sper sa revin cu poze in momentul in care voi repara laptopul :D inspiratia mi-a venit de la Brindusa... pup

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500- 600 ml apa calduta
  • 50 g drojdie proaspata
  • o lingura cu sare
  • o lingura cu zahar
  • 2-3 linguri cu ulei

Mod de preparare

Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina.

Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei.

In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul.

Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si adaugam apa, treptat.

Pui apa suficienta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios si pufos iar apoi framanti bine bine.

Vasul il acoperi cu un prosop si-l pui intr-un loc calduros la dospit. Lasi la dospit pana-si dubleaza coca volumul, cam o ora.

Aluatul il imparti in 6 suluri egale din care vom face doua paini. Cu 3 din suluri face o paine si cu celelalte 3 alta paine, impletind sulurile intre ele.

Asezam painea impletita intr-o tava -unsa cu ulei, tapetata cu faina sau cu hartie de copt- acoperim tava cu un prosop, dam din nou la un loc calduros si lasam sa creasca un pic in tava.

Dupa ce a crescut o crestam deasupra putin, cu un cutit, si o dam la cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu in partea de sus a cuptorului pana cand se coace.

Inainte de a scoate painile facem testul cu scobitoarea.

Cat painicile sunt calde, pulverizam putina apa calduta  pe ele si apoi le acoperim cu un prosop de bumbac pentrua se raci putin.

Nu le taiati cat sunt fierbinti pentru se pot incruzi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine simplă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

Postat de Ksenya

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

  Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta   (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,...

Citeste continuarea

Coronita aperitiv

Postat de MotanLaOale

Coronita aperitiv

Se unge o tava rotunda cu unt. Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2010, 14:22
Prima felie este a mea
la 17.09.2010, 14:23
cu mare drag
la 17.09.2010, 14:36
Frumoasa painica ai facutimpletita!
la 17.09.2010, 14:38
o felie asa vrea si eu dar stiu k nu mai e
la 17.09.2010, 14:47
@Corina... painea asta avea poze mai frumoase... dar nah... ata ete @Roxy... o sa mai fac dar cu tarate si faina integrala... o sa dau la share si aia

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking