Ingrediente
- 10 g drojdie uscată activă Pakmaya,
- 1/2 linguriță zahăr,
- 400 g făină 000,
- 300 ml apă călduţă,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri iaurt grecesc,
- 1 linguriţă rasă sare,
- Măsline negre, după gust,
- În plus:
- 60 g făină pentru blatul de lucru,
- 1 lingură ulei,
- 1 tavă cu 100 ml apă
Mod de preparare
Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi zahărul și 100 g făină și amesteci bine. Lași deoparte minim 20 de minute, vom observa că drojdia s-a activat.
Adaugi restul de făină, pui într-o parte sarea, astfel încât să nu atingă decât făina și amesteci. Începi frământarea, adăugând uleiul în fir subțire și apoi iaurtul. Frămânți până obţii un aluat moale, omogen. Ungi cu o lingură de ulei şi acopri cu folie alimentară. Lași la crescut cam o oră sau până îşi dublează volumul.
Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și îl mai frămânți cât să-i dai formă.
Îl transferi într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și mai lași la crescut încă o oră.
Crestezi pâinea, după plac, apoi o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 50 de minute (sau până consideri că este bine coaptă, în funcţie de cuptorul tău). Odată cu pâinea, mai introduci o tavă cu apă, pe care o îndepărtezi după ce s-a evaporat apa.
După ce scoți pâinea din cuptor, o stropești ușor cu apă și o acoperi în unul-două șervete de bucătărie, pentru ca aburii să o înmoaie.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/paine-taraneasca-cu-iaurt-si-masline.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca, cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|