Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

Postat de Ksenya in Piine
23 Mai 2020 | 774 vizualizari
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

  Va aduc o reteta de paine cu o tehnica interesanta de a o prepara si cu un aluat aromat cu usturoi si verdeturi. Va indemn s-o incercati si nu veti regreta.
Aluaturi de casa.

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 grame faina alba 00 proaspat cernuta
  • 50 ml ulei floarea soarelui de preferat taranesc virgin presat la rece (ne rafinat)
  • 20 gr drojdie proaspata
  • O lingurita zahar
  • O lingurita sare simpla
  • 300 ml zer
  • Toping
  • O legatura frunze usturoi verde tocat fin
  • 1 lingurita Ierburi de gradina Delikat daca nu aveti proaspete
  • 3 linguri ulei pentru dres/uns bucatile de aluat si unsa painea la final

Mod de preparare

 

Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele, va rezulta compozitia ca o smantana mai groasa. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 40 minute.

 Adaugam sarea si treptat restul de faina. Rasturnam aluatul pe o planseta infainata si framantam 15 minute, regland din faina. La 10 minute batem aluatul de planseta cam de 10 ori, in total de 20 ori.

 Va rezulta un aluat elastic si neted. Il punem inapoi in vas si-l lasam la crescut 1 ora sau pana isi dubleaza volulmul.

 Scoatem aluatul si-l impartim in doua parti egale. Mie mi-a iesit 483 de grame /buc.

 Intindem aluatul in dreptunghi, apoi il rulam pana obtinem un sul.

 Vor rezulta 2 rulouri. Cu ajutorul unui cutit taiem bucati nu prea mari, gen felii, le trecem prin usturoiul tocat fin si ulei, apoi le asezam in forma de soare una langa alta lasand putin spatiu intre ele (va creste) intr-o tava cu diametrul de 26 cm unsa cu putin ulei.

 Acoperim si lasam sa creasca din nou pana isi dubleaza volumul.

 Dam la cuptor( incalzit prealabil) pentru 30 minute la 210 grade C sau in functie de cuptor pana se rumeneste frumos painea.

 Cand este gata, scoatem din cuptor si ungem cu pensula restul de usturoi si ulei.

 Sper sa va placa!

 Pofta mare!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin

Paine cu crenvursti si mozzarella

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...

Citeste continuarea

Jemne - Pâinea mirilor

Postat de Bucataras

Jemne - Pâinea mirilor

Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac. Mirele și mireasa trebuie să-l...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.05.2020, 15:42
Ce bine arata!
la 23.05.2020, 15:50
la 23.05.2020, 16:17
la 23.05.2020, 16:32
Ce frumoasa e!
la 23.05.2020, 16:36
minunata

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking