Paine turceasca Ramadan

Postat de rocsi_1612 in Piine
31 Ian 2021 | 3215 vizualizari
Paine turceasca Ramadan

Cum zilele acestea friguroase ma fac sa stau in casa, nu ne vine sa iesim nici dupa paine. Si chiar nu cumparam, pentru ca o pregatim in casa. Astazi am facut aceasta paine turceasca, care este pufoasa si tare gustoasa! O puteti manca goala cu o cana da iaurt, cu ciorbe, tocanite si alte preparate. Imi place mult cum a iesit si cu siguranta am sa o mai pregatesc. Multumesc pentru reteta, Adina

Ingrediente

  • 330 ml apa calduta
  • 120 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 gr drojdie uscata (20 gr proaspata)
  • 560 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • seminte susan
  • mac

Mod de preparare

Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese un aluat ceva mai moale, usor lipicios. Acoperiti aluatul cu un prosop curat, il lasati sa dospeasca la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si il impartiti in doua. Pregatiti doua tavi cu diametrul de 26 cm, le tapetati cu hartie de copt. Puneti in fiecare tava cate o bucata de aluat, le lasati 20 de minute la odihnit. Dupa acest timp, cu ajutorul mainilor, intindeti painile, pana la marginea tavii, dandu-le forma rotunda. Daca vi se lipeste de maini aluatul, vi le tapetati cu putina faina. Amestecati galbenusul cu laptele, cu un penson ungeti painea. Cu ajutorul degetelor, se formeaza o bordura cam la un cm de margine, iar pe mijloc se traseaza linii pe lungime si latime, pana se obtin niste patratele (o sa vedeti si in poza). Tot acest model se formeaza cu degetele. Se presara mac si susan. Puteti folosi si alte seminte. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, pana sunt rumenite. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se servesc. Daca va mai ramane paine, o inveliti in folie pentru a se pastra frageda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine turceasca Ramadan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Postat de merisor67

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza...

Citeste continuarea

Paine mediteraneana la tava

Postat de RuxyRux

Paine mediteraneana la tava

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2021, 21:45
la 31.01.2021, 22:17
la 31.01.2021, 23:09
Tare buna trebuie sa fie!
la 01.02.2021, 09:40
la 01.02.2021, 10:38
Tare bună!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking