Paine umpluta

Postat de lia in Piine
11 Apr 2010 | 7652 vizualizari
Paine umpluta

Delicioasa pentru micul dejun.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500ml apa
  • 150ml ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • 2lingurite zahar
  • 40g drojdie uscata
  • 200g praz (partea verde)
  • 100g ardei kapia rosu sau gras
  • 100g masline
  • 100g branza telemea
  • 2 linguri rozmarin
  • 1 lingura seminte de mac

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1h). Intre timp spalam prazul  si-l taiem fideluta. Ardeiul il taiem cubulete. Maslinele le feliem(daca au samburi ii scoatem). Branza telemea o maruntim(sau o radem) si o amestecam cu 1lingura rozmarin. Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei si calim cam 5’ prazul (atat cat sa se inmoaie) dupa care-l scoatem intr-un bol si calim ardeiul in acelasi ulei. Ungem doua forme de chec cu lingura de ulei ramasa.

Aluatul dospit,il impartim in doua, intindem o foaie si presaram pe rand  cate jumatate din umpluturile pregatite, dupa care rulam si punem painicile in formele pregatite si le lasam inca 30’ la dospit.Ungem cu putin ulei de porumb deasupra (este galben pt aspect) si presaram pe una mac si pe cealalta rozmarin.

Le coacem la foc potrivit 1h. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin

Paine cu crenvursti si mozzarella

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella si cartofi

Postat de rocsi_1612

Paine cu mozzarella si cartofi

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2010, 16:09
Excelenta, nota maxima !!!
la 11.04.2010, 16:10
minunat!o canita de lapte si gata micul dejun
la 11.04.2010, 18:39
arata super.....ai 5 furculite de la mine...
la 11.04.2010, 23:06
super ,buna ideie nota 10
la 12.04.2010, 14:26
Va pup fetelor si va multumesc

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking