Ingrediente
- 1 kg faina
- 500ml apa
- 150ml ulei de masline
- 2 lingurite sare
- 2lingurite zahar
- 40g drojdie uscata
- 200g praz (partea verde)
- 100g ardei kapia rosu sau gras
- 100g masline
- 100g branza telemea
- 2 linguri rozmarin
- 1 lingura seminte de mac
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1h). Intre timp spalam prazul si-l taiem fideluta. Ardeiul il taiem cubulete. Maslinele le feliem(daca au samburi ii scoatem). Branza telemea o maruntim(sau o radem) si o amestecam cu 1lingura rozmarin. Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei si calim cam 5’ prazul (atat cat sa se inmoaie) dupa care-l scoatem intr-un bol si calim ardeiul in acelasi ulei. Ungem doua forme de chec cu lingura de ulei ramasa.
Aluatul dospit,il impartim in doua, intindem o foaie si presaram pe rand cate jumatate din umpluturile pregatite, dupa care rulam si punem painicile in formele pregatite si le lasam inca 30’ la dospit.Ungem cu putin ulei de porumb deasupra (este galben pt aspect) si presaram pe una mac si pe cealalta rozmarin.
Le coacem la foc potrivit 1h.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|