Ingrediente
- 1 kg faina
- 1,200 kg piept pui (atat a fost in punga )
- sare,
- piper
- boia
- vegeta
- 2 cartofi
- 2 felii paine integrala
- 100 ml ulei
- 3 oua
- frunze patrunjel
- 1 lingura zahar
- 2 pliculete drodie uscata Dr. Oetker
- 1 lingura mac
- 2 linguri smantana
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
Mod de preparare
Prima si prima data am pus faina intr-un castron, am facut o adincitura in ea, am pus o lingura de zahar, o cana de apa calduta si am dizolvat drojdia. Am facut o maia cu putina faina si am lasat 15 minute sa creasca.
Intre timp am curatat usturoiul, ceapa si cartofii si impreuna cu pieptul de pui am dat totul prin masina de tocat, apoi am adaugat painea inmuiata si stoarsa bine, piperul, boiaua, sarea, vegeta, frunzele de patrunjel si 2 oua si am framantat bine. Am acoperit cu o folie si am pus deoparte.
Apoi am framantat aluatul ca pentru paine. Catre final am adaugat uleiul si am mai framantat un picut, apoi am acoperit cu un servet de bucatarie si am pus la cald sa creasca bine, cca. o ora. Cand aluatul si-a marit volumul suficient intindem o foaie sub forma de patrat si taiem pe vertical apoi pe orizontal tot sub forma de patrate. Modelam chiftelele si punem pe fiecare patrat apoi strangem bine dand forma unei painici si asezam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (eu am folosit 2 tavi 45/35cm fiindca mi-au iesit 43 de bucati)
Le-am acoperit cu servet de bucatarie si le-am mai lasat sa creasca 15 minute, apoi am batut un ou cu 2 linguri de smantana si am uns painicile, apoi le-am presarat cu seminte de mac. Am introdus in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Am lasat sa se rumeneasca bine, apoi le-am scos, le-am acoperit pentru cateva minute cu un servet de bucatarie si apoi gata pentru a fi servite.
Sunt super, super bune
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu chiftele din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|