Painici cu chiftele din piept de pui

Postat de babi5 in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2014 | 6436 vizualizari
Painici cu chiftele din piept de pui

Painicile acestea delicioase...pot spune de acuma fiindca le-am executat...mi-au facut cu ochiul de cum am vazut reteta lui Merisor. Am salvat reteta la favorite si acum le-a venit randul, fiindca maine este Sfantul Ioan si-l sarbatorim pe tata care are 90 ani, eu mai pot spune ca sunt inca un copil..hihi. M-am gandit ca este un aperitiv destul de apetisant. Multumesc Merisor ca mi-ai dat ocazia de a ma inspira din reteta ta. Am preparat painicile dintr-un kg de faina si am adus mici modificari, silita de imprejurari fiindca nu am avut toate ingredientele pentru a respecta reteta mot-a-mot. Dar au iesit super, super bune si le recomand tuturora cu multa caldura

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1,200 kg piept pui (atat a fost in punga )
  • sare,
  • piper
  • boia
  • vegeta
  • 2 cartofi
  • 2 felii paine integrala
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • frunze patrunjel
  • 1 lingura zahar
  • 2 pliculete drodie uscata Dr. Oetker
  • 1 lingura mac
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Prima si prima data am pus faina intr-un castron, am facut o adincitura in ea, am pus o lingura de zahar, o cana de apa calduta si am dizolvat drojdia. Am facut o maia cu putina faina si am lasat 15 minute sa creasca.

Intre timp am curatat usturoiul, ceapa si cartofii si impreuna cu pieptul de pui am dat totul prin masina de tocat, apoi am adaugat painea inmuiata si stoarsa bine, piperul, boiaua, sarea, vegeta, frunzele de patrunjel si 2 oua si am framantat bine. Am acoperit cu o folie si am pus deoparte.

Apoi am framantat aluatul ca pentru paine. Catre final am adaugat uleiul si am mai framantat un picut, apoi am acoperit cu un servet de bucatarie si am pus la cald sa creasca bine, cca. o ora. Cand aluatul si-a marit volumul suficient intindem o foaie sub forma de patrat si taiem pe vertical apoi pe orizontal tot sub forma de patrate. Modelam chiftelele si punem pe fiecare patrat apoi strangem bine dand forma unei painici si asezam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (eu am folosit 2 tavi 45/35cm  fiindca mi-au iesit 43 de bucati)

Le-am acoperit cu servet de bucatarie si le-am mai lasat sa creasca 15 minute, apoi am batut un ou cu 2 linguri de smantana si am uns painicile, apoi le-am presarat cu seminte de mac. Am introdus in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Am lasat sa se rumeneasca bine, apoi le-am scos, le-am acoperit pentru cateva minute cu un servet  de bucatarie si apoi gata pentru a fi servite.

Sunt super, super bune

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu chiftele din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Terina din salata de boeuf

Postat de Sidy

Terina din salata de boeuf

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca  Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama...

Citeste continuarea

Mini tarte cu ciuperci si porumb

Postat de rocsi_1612

Mini tarte cu ciuperci si porumb

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 17:55
la 06.01.2014, 17:56
minunate!!!!!!!!
la 06.01.2014, 17:56
Minunate! Si mai ales ca sunt cu carne de pui!
la 06.01.2014, 17:58
Bune,bune!
la 06.01.2014, 18:05
foarte bune

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking