Painici cu condimente

Postat de merisor67 in Piine
4 Mar 2014 | 3875 vizualizari
Painici cu condimente

Am facut aceste painici peste care am presarat condimente Spicy & Hot, pentru a le folosi la sandwich-urile din concurs.

Ingrediente

  • 450 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet de mere cu miere
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 750 gr faina
  • condimente Spicy & Hot
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte

Mod de preparare

Pregatim mai intai maiaua.

Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare.

Punem jumatate din cantitatea de apa cu sare la incalzit, iar cand se incalzeste atat cat sa suporte degetul la incercat, adaugam apa peste drojdia frecata, mai punem si 2 maini de faina si omogenizam.

Acoperim maiaua si o lasam la crescut 15 minute.

Punem restul de faina intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam untul topit, apoi adaugam maiaua crescuta, otetul si incepem sa incorporam din faina.

Cu restul de apa, incalzita, clatim bolul in care a fost maiaua si o turnam treptat in vasul cu faina, amestecand totul cu o spatula de lemn.

Cu mainile infainate, framantam un aluat nelipicios si nu prea tare.

Acoperim aluatul cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute la loc caldut.

Dupa ce a crescut suficient, adica si-a dublat volumul, impartim aluatul in cinci parti egale, pe care le intindem in foi subtirele pe masa de lucru, presaram peste ele condimente si le rulam.

Cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita crestam painicile din loc in loc, le asezam in tava, punandu-le pe fiecare pe cate o bucata de hartie de copt, pentru a nu se lipi intre ele in timpul coacerii.

Ungem painicile cu galbenus de ou diluat cu lapte si presaram condimente deasupra.

Le mai lasam in tava cam 10 minute, dupa care le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu condimente" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute

Postat de merisor67

Painici umplute

Crestam painicile in trei, pe lungime, pana la baza. Nu le feliem, doar le crestam. Ungem cu crema de branza cu verdeata de la Delaco, de o parte si de alta a crestaturilor. Ungem din...

Citeste continuarea

Painici cu jumari si ceapa rosie

Postat de merisor67

Painici cu jumari si ceapa rosie

Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-jumari-si-ceapa-39828.html Facem intai maiaua pentru aluat. Sfaramam drojdia si o frecam cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2014, 13:48
Ma miram de la cine vine miros de paine calda!
la 04.03.2014, 13:56
la 04.03.2014, 14:02
Vreau si eu
la 04.03.2014, 14:06
Buni, e abia scoasa din cuptor
la 04.03.2014, 14:06
Motan

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking