Painici cu dovleac - Pumpkin bread

Postat de ctlina in Piine
18 Noi 2016 | 3022 vizualizari
Painici cu dovleac - Pumpkin bread

Am vazut si inregistrat aceasta reteta  anul trecut. Iata c-a venit si timpul ei :)  Sunt foarte multumita de rezultat. Pâinicile sunt parfumate, crocante la exterior si pufoase in interior. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/painici-cu-dovleac-pumpkin-bread.html
 

Ingrediente

  • 600 gr faina completa cu seminte de floarea soarelui (faina normala in reteta de origine)
  • 250 gr piure de dovleac copt
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • ata/sfoara de bucatarie

Mod de preparare

Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit.

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul (sau in bolul robotului) unde formam aluatul punem faina, sarea si piureul de dovleac.

Amestecam totul bine.

Turnam maiaua si apa calduta pana se incorporeaza tot. La sfarsit adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore.

Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in 6-8 bucati. Le modelam in bile.

Ata de bucatarie trebuie umezita cu un pic de ulei. Legam painicile de 4 ori pentru a obtine aspectul unui dovleac. Puteti face si modelul fara ata- se taie bila de aluat la extremitati in 8.

 

Painitele se pun pe o placa acoperita de hartie de copt.

Lasati sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Coaceti 25-30 de minute. 

Puneti-le pe un grill si cand s-au racit un pic indepartati ata.

Le puteti acompania cu zacusca, pasta de ton  sau de ficat etc. sau servi cu dulceata.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu dovleac - Pumpkin bread" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

Postat de merisor67

Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el. Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom...

Citeste continuarea

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Postat de mihaelar63

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2016, 21:02
Cat de frumusele sunt!
la 18.11.2016, 21:03
parca le simt aroma
la 18.11.2016, 21:08
Cred ca sunt tare bune!
la 18.11.2016, 21:08
la 18.11.2016, 22:53
bune!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking