Painici cu dulceata de visine

Postat de Oana in Dulciuri
25 Feb 2010 | 5495 vizualizari
Painici cu dulceata de visine

Sunt perfecte pentru micul dejun sau la gustare de dupa-masa.

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt topit si racit
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la o lamaie
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • 25 g unt topit pentru uns
  • zahar pudra
  • un borcanel cu dulceata de visine

Mod de preparare

Se pun in cuva masinii de paine laptele, untul topit si racit, oul batut, zaharul, sarea, coaja de lamaie, apoi faina si drojdia. Se seteaza programul de framantat si dospit, la masina mea dureaza aproximativ 1h25'.

Daca nu aveti masina de paine, dizolvati drojdia in lapte, puneti faina intr-un castron incapator si faceti o adancitura la mijloc. Turnati cu grija laptele apoi puneti pe margini coaja de lamaie, untul si oul batut.Amestecati cu mana sau cu spirala de la mixer, apoi il puneti pe masa de lucru si il framantati pana devine elastic. Se lasa la dospit 30 de minute intr-un loc cald.

Pe masa infainata se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 0,5 cm, apoi se taie in patrate cu latura de 10 cm. In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita cu dulceata, apoi se pliata marginile spre interior, peste umplutura, formand mici pachetele. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se aseaza painicile cu imbinarile in jos, la o distanta de 2-3 cm una de cealalta. Se acopera tava cu un prosop curat de bucatarie si se mai lasa la dospit 30 de minute pana cresc frumos.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, pe gratarul de sus si la foc mic. Se lasa la copt pana devin aurii.

Se topeste untul- cele 25 g- si se ung painicile cu o pensula, apoi se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra.

Noi ne-am facut un ceai bio din fructe rosii si cu zahar brun, o nebunie :) Cu multumiri Bucatarasului pentru setul de ceai chinezesc si ceaiul extraordinar de bun :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosele cu dovlecel si smantana

Postat de Constelatialeu

Gogosele cu dovlecel si smantana

Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Desert gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 17:11
Ce pufosenii delicioase!
la 25.02.2010, 17:13
cat de faine sunt
la 25.02.2010, 17:34
N-ai facut si cateva cu branza? Sunt frumoase si fara zahar ! Cand le vad asa aurii ,parca ma indeamna sa vin pana la tine.
la 25.02.2010, 17:48
Buni, n-am facut cu branzica, alta data Hai la un ceai bun si la o painica
la 25.02.2010, 17:49
Miha, pai special pt. tine e ceaiul!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking