Painici cu lapte si chimen

Postat de mihaelar63 in Piine
28 Ian 2019 | 2086 vizualizari
Painici cu lapte si chimen

 Se pare ca m-am indragostit de painica framantata si coapta acasa. Ce sa va spunde beneficiile ei ? Am ales sa adaug seminte de chimen care sunt benefice pentru digestie.  

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 200 gr faina neagra
  • 1 cubuley 20 grame drojdie proaspata
  • 1 pahar lapte [200 ml ]
  • 1 pahar apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri seminte chimen
  • 2 linguri ulei masline

Mod de preparare

  1. Drojdia proaspata se amesteca cu 100 ml apa calduta pana se desface. Puneti  zaharul si doua linguri de faina si amestecati . Lasati sa dospeasca jumatate de ora .
  2. Faina se pune intr-un bol incapator .
  3. Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita , amestecati faina cu un tel obisnuit ca  sa se aereze .
  4. Se face o gropita in mijlocul fainii in care se pune dospitura , restul apei si a laptelui si sarea .
  5. Framntati 10-15 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini .
  6. Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati . Astfel vasul va avea stabilitate .
  7. Acoperiti vasul cu o folie de prospetime unsa cu ulei . Puneti vasul cu aluat sa dospeasca la loc caldut.
  8. Cam in jumatate de ora se dubleaza cantitatea de aluat prin dospire .
  9. Se aduga semintele de chimen si se framanta din nou ca sa se incorporeze .
  10. Pregatiti o tava captusita cu folie de copt .
  11. Se ia in palmele unse cu ulei cate putin aluat care se impatura, se ruleaza si apoi se alungeste ca niste mici cozonacei .
  12. Se pun painicile in tava si cu o foarfeca de bucatarie am facut mici crestaturi pe partea superioara .
  13. Cat timp pregatiti cuptorul painicile vor mai creste .
  14. Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Pe treapta inferioara puneti o tava cu apa care va forma aburi .
  15. Coceti painicile 30-40 minute pana devin rumene  [ asta veti observa voi in functie de cuptor ] .
  16. Se scot painicile din tava si se pun la racit pe un gratar de inox .

                                      Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici cu lapte, unt si chimen

Postat de mihaelar63

Painici cu lapte, unt si chimen

Se incalzeste usor laptele. Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel . Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar. Se acopera vasul si se...

Citeste continuarea

Painici cu jumari si ceapa rosie

Postat de merisor67

Painici cu jumari si ceapa rosie

Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-jumari-si-ceapa-39828.html Facem intai maiaua pentru aluat. Sfaramam drojdia si o frecam cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2019, 13:24
la 28.01.2019, 13:37
la 28.01.2019, 14:09
bune bune
la 28.01.2019, 15:05
Bune!
la 28.01.2019, 15:50
Pufoase 😍😍😍

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking