Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri crema de branza
- 3 lingurite zeama de lamaie
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare
Reteta prevede 1/4 lingurita cream tartar, eu am inlocuit cu 3 lingurite zeama de lamaie.
Eu nu am avut crema de branza dar am preparat-o dintr-o bucatica de branza cremoasa si doua linguri de mascarpone.
Se separa ouale cu atentie in doua vase.
Peste galbenusuri se pune crema de branza si zaharul si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga lingurita cu lingurita zeama de lamaie si se mixeaza, apoi se pune compozitia de galbenusuri deasupra. Se renunta la mixer si cu o lingura se amesteca prin invaluire.
Tava cuptorului se tapetetaza cu pergament si se asaza compozitia cu grija. Eu am facut patru painici mai maricele...puteti alege dimensiunea de la marimea unor biscuiti mai maricei pana la cea a unei chifle de burger.
Cuptorul se incinge la 150 de grade si se coc painicile 20 sau 25 de minute.
Delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici norisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|