Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu in Piine
9 Apr 2024 | 611 vizualizari
Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Bagheta de pâine proaspătă și crocantă este o bunătate. Cu o crustă aurie și crocantă care îmbracă un miez moale și aerat, te va cuceri din prima. Este perfectă pentru orice moment al zilei. Dacă tot mi-am cheltuit gălbiorii în Cămară Bucatarasului drăgălaș și mi-am achiziționat printre altele și-o tavă specială pentru baghetă, am zis să și încerc să fac bagheta. N-au ieșit ele perfecțiunea întruchipată pentru că și deoarece a fost pe repede-nainte și n-am avut chiar răbdare să le bibilesc ( am alte treburi mai importante, adică alea agricole), dar au trecut testul cu brio, au fost delicioase și n-am zis-o eu ci mesenii mei- finii și copii lor. Să vă fie de bine dragilor! Pentru această Rețeta ușor de făcut: Bagheta de pâine crocantă și proaspătă ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie, sare și zahăr.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata
  • 500 g faina 550 ( faina pentru pizza)
  • 300 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 5 g zahar
  • 10 g sare
  • ulei pt. uns masa de lucru
  • faina pentru pudrat baghetele

Mod de preparare

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana cand le framant, dar timpul era impotriva mea.... In bolul robotului am pus drojdia si zaharul, am turnat jumatate din apa calduta si am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina, alternand cu restul de apa, am omogenizat si am adaugat si sare, am asezat bolul in lacasul lui de la robot si am inceput sa mixez la viteza mai mica , marind treptat viteza, am mixat cca 10-15 min. Am format o bila din aluat, am uns cu ulei bolul robotului, am asezat bila de aluat, am acoperit cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 60 min la loc calduros, adica direct afara ca a fost cald. Cand si-a triplat volumul am cantarit aluatul si l-am impartit in 3 parti egale. Am uns masa de lucru cu ulei am luat prima bila de aluat si am intins-o cu palmele intr-un dreptunghi pe care l-am pliat in doua si am presat marginile, apoi am presat din nou cu palmele, am pliat din nou si am presat bine marginile ( aici am gresit eu ca n-am apasat mai bine marginile), am mai procedat inca odata la fel si am format bagheta ( trebuie presat foarte bine marginea sa nu se desfaca la coacere ( la mine sa desfacut un pic). Am asezat cele 3 baghete formate in tava speciala pentru bagheta, am presarat faina si am crestat fiecare bagheta cu ajutorul unui cutit foarte ascutit ( asa cum se vede in fotografie). Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am asezat un ibric cu apa in cuptor, ca sa faca abur, am asezat tava pe treapta a treia . Nu m-am uitat la ceas, asa ca nu stiu exact cat au stat la cuptor, cand au inceput sa se rumeneasca frumos le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca in tava in care le-am copt. Au iesit crocante la exterior si moi la interior. Sa mai fi fost inca pe atat ca se mancau pe nerasuflate.

Poti servi aceasta bagheta de paine cu o savuroasa reteta de Ghiveci de legume cu oua romanesti, poti face niste Bruschete cu leurda si avocado sau un Sandvis crocant cu peste si sos american.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle din faina integrala

Postat de mirela0911

Chifle din faina integrala

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru...

Citeste continuarea

Chifle cu branza si cartofi

Postat de merisor67

Chifle cu branza si cartofi

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2024, 21:05
Sunt minunate! De cand am forma, le fac si eu mai des si ne plac la nebunie!
la 12.04.2024, 17:50
Si eu tot din cauza tavii am inceput sa fac si ce buna mai e!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking