Painici umplute

Postat de mirela0911 in Piine
18 Iun 2017 | 3323 vizualizari
Painici umplute

Sunt asa de bune de pus in pachetel pentru serviciu sau chiar la micul dejun alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte. 

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde (cca 200-250 ml)
  • ketchup de casa
  • sunca taiata bucatele mici
  • masline negre feliate
  • cascaval
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze.

Intr-un vas larg, se pune faina, sarea, uleiul, oul iar apoi drojdia dupa ce a dospit. Restul de lapte se incalzeste usor. Se amesteca, incorporandu-se faina si se toarna lapte putin cate putin pana la incorporarea intregii faini. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat potrivit, nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul pe masa de lucru si cu ajutorul unei cani cu gura mai larga, se decupeaza cerculete. Acestea se ung cu ketchup, se pune sunca taiata cubulete, cascaval ras si masline negre feliate. Se ia fiecare cerculet si se aduna formand o biluta. 

Se asaza bilutele astfel formate, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cca 15-20 de minute sa creasca. Se ung cu oul batut cu putina sare, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Se lasa la cuptor pana se coc si se rumenesc frumos deasupra.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop pentru cateva minute.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am...

Citeste continuarea

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2017, 16:27
bune trebuie sa fie
la 18.06.2017, 16:35
Buneee!
la 18.06.2017, 16:35
Ideale la micul dejun
la 18.06.2017, 16:39
Foarte bune!
la 18.06.2017, 17:21

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking