Painici umplute cu branza si ciuperci

Postat de timea in Piine
22 Feb 2013 | 5818 vizualizari
Painici umplute cu branza si ciuperci

Painicile mele se pot servi simple la micul dejun sau cina sau ca aperitiv la orice masa festiva.

Ingrediente

  • 300 gr faina alba
  • 100 gr faina integrala
  • 280 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura
  • 150 gr ciuperci taiate (un borcan mic)
  • 100 gr branza de burduf

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. 

Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.

Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul.

Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald, aprox. 40 de minute.

Intidem aluatul pe masa tapetata cu faina, punem faina si deasupra pentru a nu se lipi de sucitor. Cu o cana de diametru mai mare, decupam forme rotunde.

Pregatim doua boluri: in una punem branza de burduf si in cealalta ciupercile pe care le tocam inainte marunt.

Punem in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza de burduf si o lingurita cu varf ciuperci. Strangem marginile cercului spre mijloc si apasam cu degetele sa se lipeasca, apoi formam cu mana bile si le asezam cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Procedam la fel cu fiecare.

Lasam bilutele sa mai dospeasca 20-30 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de aprox 20-25 minute. Trebuie sa fie usor rumenite deasupra.

Servim calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Harsha-mini paini marocane (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Harsha-mini paini marocane (reteta video)

    Intr-un bol mare adaugati gris si opriti cam 50g din gris ca sa-l folositi mai tarziu , peste gris adaugati zahar,praf de cop si sare. Amestecati bine toate aceste...

Citeste continuarea

Paine cu faina integrala si mei

Postat de mihaelar63

Paine cu faina integrala si mei

Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semialba si lingurita cu zahar. Zaharul ajuta la grabirea procesului de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2013, 14:10
Eu sigur mănânc. Dar tu Timi mănânci? Arată super. Şi cu poze multe
la 22.02.2013, 14:10
chiar asa,tu mananci
la 22.02.2013, 14:11
Nu Padre eu nu mananc nici ciuperci nic branza .
la 22.02.2013, 14:11
Miti nu, dar nu inseamna ca nu fac pt altii
la 22.02.2013, 14:12
Pentru ea si-a facut numai cu ciuperci.Asa-i Timi?;-bd

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking