Ingrediente
BLAT:
- 5 oua
- 2 linguri apa
- un praf de sare
- 2 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- 5 linguri nuca macinata
- 3 linguri faina
- o lingurita praf de copt.
SIROP:
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
- esenta de rom
CREMA:
- 400 ml lapte
- 4 linguri gris
- 200 ml frisca
- 4 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 4 linguri nuca de cocos colorata
ORNAT:
- nuca macinata
- nuca de cocos cocorata
Mod de preparare
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Se adauga nuca macinata se omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava(20x30)tapetata cu hartie de copt . Se da la cuptorul preincalzit la foc potivit 40-45 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
SIROP:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
CREMA:
Laptele cu grisul, zaharul,frisca si esenta de vanilie se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca de cocos si se mai lasa 5 min.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune jumatate de blat , jumatate de crema, partea cealalta de blat si deasupra iarasi crema.
Se orneaza cu nuca macinata si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|