Paleuri cu crema de ciocolata

Postat de Valclaudia in Dulciuri
14 Mai 2016 | 5268 vizualizari
Paleuri cu crema de ciocolata

Ingrediente

Aluat:

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 450 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida

Glazura si decor:

  • 150 gr ciocolata
  • 4-5 linguri lapte
  • jumatati de miez de nuca

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Preparam crema astfel:

-ciocolata se rupe bucati si se aseaza intr-o craticioara. Adaugam frisca lichida, cu focul redus amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit, apoi o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Scoatem crema, o mixam pana devine ferma si o dam din nou la frigider pana coacem fursecurile.

Fursecurile le preparam dupa cum urmeaza:

-untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul,ouale, praful de copt,bicarbonatul stins in zeama de lamaie si zaharul vanilat.Adaugam faina si framantam un aluat ferm,pe care il dam la rece pentru 30 minute. Scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de 1/2cm grosime, decupam cercuri de dimensiunea dorita. Asezam cerculetele de aluat in tavi tapetate cu hartie de copt si le coacem pana devin usor aurii. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Asamblare:

-lipim cate doua fursecuri cu crema din belsug

Glazura:

-topim ciocolata in 4-5 linguri de lapte, apoi glazuram paleurile si decoram cu jumatati de miez de nuca

Lasam sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de paleuri cu ciocolata

Postat de privatelaura

Reteta de paleuri cu ciocolata

Iata cum se prepara reteta de Paleuri cu ciocolata: Mai intai, trebuie preparata crema de ciocolata care va trebui sa stea la rece. Intr-un vas, se infierbanta pe foc, smantana lichida. Cand...

Citeste continuarea

Desert paleuri

Postat de Constelatialeu

Desert paleuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2016, 21:56
f reusite, bravo
la 14.05.2016, 21:57
De cand zic sa fac si eu....
la 14.05.2016, 21:58
Imi amintesc de majoratpe atunci savuram si io facute de Mena,io ni stiu sa fac,deci fur 2-3
la 14.05.2016, 22:08
In sfarsit, ma asez si eu la masa...
la 14.05.2016, 22:10
fa-te comoda Leoaico, mai vin cu ceva ce stiu ca-ti place ca m-am inspirat de la tine, care la randul tau ai tras cu ochiul la Dia

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking