Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Postat de gaby_d in Dulciuri
14 Apr 2015 | 14036 vizualizari
Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

E prima oara cand fac paleuri si recunosc ca la inceput mi-au dat ceva batai de cap :)) Cu alte cuvinte… prima tura de fursecuri a ajuns la gunoi :P.Desi in multe retete apare la ingrediente praful de copt, mie nu mi-au iesit ok fara :), iar dupa ce am pus a mers totul ca pe roate. Satula de traditionalele prajituri de casa m-am oprit la reteta de paleuri pe care v-o prezint si o voi repeta ori de cate ori voi avea timp :). Mi-au placut mult de tot! Cu cat stau mai mult cu atat devin mai bune si mai fragede.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone
  • Pentru fursecuri
  • 4 oua
  • 310 gr faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • o lingura coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Pentru crema
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr frisca lichida
  • o lingura zahar pudra
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
  2. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos.
  3. Preincalzim cuptorul.
  4. Pregatim tava tapetata cu hartie pentru copt si cu ajutorul unui pos spritam gramajoare de compozitie. Lasam loc mult intre ele deoarece la cuptor se aplatizeaza si riscam sa se uneasca intre ele. Greutatea gramajoarei de aluat nu trebuie sa depaseasca aproximativ greutatea cuprinsa de jumatate de lingurita. Puteti pune chiar cu lingurita, nu neaparat cu posul.
  5. Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem timp de 8-10 minute la foc mediu. Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa.
  6. Procedam la fel cu restul de compozitie.
  7. Pregatim crema.
  8. Infierbantam frisca (nu o lasam sa fiarba!). Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza amestecul.
  9. Racim si lasam la frigider pentru 2-3 ore.
  10. Punem mascarpone in amestec si bagam mixerul.Nu va speriati ca e moale, mixati in continuare si dupa un timp se va lega si va ajunge la consistenta perfecta. Trebuie sa fie legata si pufoasa.
  11. Potriviti cate doua fursecuri si le lipiti cu cate 1/2 de lingurita crema. Crema mi-a ajuns perfect, cam o lingura mi-a ramas.
  12. Asezati fursecurile pe un platou si le glazurati cu ciocolata.
  13. Pentru glazurat puneti ciocolata rupta cubulete intr-un posh de silicon si o bagati in apa fierbinte.
  14. Cand e topita taiati cu un foarfece putin din capatul posului si lasati sa curga ciocolata in fir subtire peste fursecuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Postat de panacris

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Tarte cu rubarba si prune

Postat de Oana

Tarte cu rubarba si prune

Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena Puneti aluatul in folie de plastic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2015, 22:06
la 14.04.2015, 22:06
la 14.04.2015, 22:07
la 14.04.2015, 22:09
vad ca pana la urrma au iesit frumoase
la 14.04.2015, 22:11
veveritzo, da, ca eu repar orice ), dar fara praf de copt nu mi-a placut consistenta fursecurilor

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking