Paleuri - fursecuri cu crema

Postat de Toamna07 in Prajituri
23 Mai 2012 | 35566 vizualizari
Paleuri - fursecuri cu crema

De mult timp imi doream sa fac aceste minunate fursecuri fragede si cremoase pe care le cumparam nu doar din cofetarii ,ci si din magazine ! Reteta am pescuit-o de pe blogul -Barbat la cratita- si i-am facut o mica modificare. Hai sa vedem ce ne trebuie sa le pregatim

Ingrediente

  • Ingrediente pentru fursecuri :
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • Ingrediente pentru crema fina :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml. de frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • esenta de rom
  • Decor :
  • 1 ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Prima data pregatim crema pentru ca avem nevoie de ea ,rece .

Ciocolata bucatele si frisca lichida o punem intr-o craticioara ,pe bain-marie (aburi).O tinem pana cand ciocolata incepe sa se topeasca ,luam de pe foc si adaugam romul. Lasam sa se raceasca si bagam compozitia la frigider. Cand este bine racita o batem cu mixerul pana incepe sa capete o consistenta de frisca, adaugam si plicul de intaritor ,mixam si mai dam la frigider 15 minute.

Mod de preparare fursecuri : Untul moale il mixam bine de tot cu zaharul farin .Adaugam ouale,unul cate unul si amestecam dupa fiecare,sa le incorporam in compozitia de unt ,pana aceasta devine omogena.Incepem sa adaugam faina,treptat,  in ploaie si amestecam pana obtinem o crema groasa .

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem cu o lingurita gramajoare de compozitie cu o mica distanta intre ele. Le dam la cuptor ,la foc mediu, pentru 10-15 minute cat ,fursecul, sa capete o culoare aramie pe margine. Cand sunt reci le lipim,cate doua, cu crema si le glazuram cu ciocolata topita

Grozave .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri - fursecuri cu crema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert paleuri

Postat de Constelatialeu

Desert paleuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...

Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de madi_marin

Desert paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul.  Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.  Rezultă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2012, 20:44
sa inteleg ca ai pus 600g. faina? la ingrediente ai scris de 2 ori 300g. faina frumoase si gustoase!
la 23.05.2012, 20:49
vaaaai....cat de mult imi plac fursecurile asteaaaa.... multumesc pentru reteta, am si salvat-o... suuuper!
la 23.05.2012, 21:17
tare frumoase
la 23.05.2012, 21:18
delicioase!
la 23.05.2012, 21:18
deci a facut si Robert bunaciuni de astea?
ma mir ca el face retete mai usurele

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking