Ingrediente
- 1 pachet aluat de foitaj
- 50 g unt topit
- 1 cana nuca macinata
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
Aluatul dezghetat, il mai intinzi cu sucitorul sa nu fie prea gros, il ungi cu unt topit, deasupra pui nuca amestecata cu zahar, apoi incepi sa rasucesti marginile (din fata ta si opusa ei), pana la mijloc, mai presezi putin sa nu se desfaca, dupa care intorci aluatul cu fata in jos (cum se spune) si incepi sa tai bucati late de 1-2 degete (depinde de deget), le pui cu partea taiata in jos pe hartie in tava cu distanta intre ele.
In tava le presezi pentru ca la copt sa nu se umfle; Tii tava 10 minute la foc mare, scoti tava, intorci palmierii si mai lasi 10 minute; Folosesc acest procedeu pentru ca sa fie crocanti; Dupa ce s-au copt se pun pe un platou si cine doreste-i poate unge cu sos de ciocolata; Eu am facut pentru mine 3 bucati cu ciocolata si au fost ffff buni; As mai fi vrut...
Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|