Ingrediente
- 400 g aluat de foitaj (Linco)
- zahăr brun
- nucă de cocos
- scorţişoară praf
- 1 pliculeţ zahăr cu vanilie Bourbon Dr. Oetker
Mod de preparare
Aluatul de foitaj congelat se lasă la temperatura camerei ca să se decongeleze lent.
Pe masă se presară zahăr brun, fulgi de nucă de cocos, praf de scorţişoară şi jumătate de pliculeţ de zahăr cu vanilie Bourbon. Se aşează aluatul deasupra şi se presează bine , apoi se repetă procedeul cu zahărul şi celelalte ingrediente şi deasupra aluatului, după care se întinde puţin cu sucitorul.
Se rulează strâns din două capete, astfel vom avea doua rulouri de aceeaşi dimensiune care se întâlnesc la mijoc. Se taie felii de aceeaşi dimensiune din ruloul mare, apoi bucăţile se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la foc iute pe o parte , până se rumenesc frumos, după care se întorc să se aurească şi pe cealaltă parte.
Se lasă la răcit.
Devin puţin lipicioşi şi cocanţi! Delicioşi!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu scorţişoară şi cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|