Cornuri de Bratislava

Postat de getix in Dulciuri
23 Oct 2014 | 12542 vizualizari
Cornuri de Bratislava

Nu pot sa mai spun decat ca sunt MINUNATE! Pur si simplu se topesc, la cat sunt de bune!

Ingrediente

Aluat:

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua + inca unul pentru uns
  • 1 plic de drojdie uscata
  • putina sare
  • 50 g zahar
  • coaja de lamaie rasa

Umplutura:

  • 100 g nuca macinata ( m-am trezit doar cu 50 g. restul a disparut, asta mi s-a spus cand am intrebat cine, ce si cum :)) 2 lg fulgi de cocos,
  • 2 lg crema de ciocolata,
  • dulceata de visine

Mod de preparare

Cernem faina si o punem in vasul de lucru.

Adaugam drojdia,  coaja de lamaie si sarea. Amestecam.

Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.

Peste faina  adaugam untul, apoi ouale batute putin si la final laptele caldut . Se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se pune  frigider pentru 30 min.

Pentru umplutura,  amestecam nuca, cocosul si crema de ciocolata, pana se formeaza o pasta.

Aluatul il scoatem din frigider, il taiam in doua parti, apoi formam bilute de           cca 28-35 g ( eu le-am cantarit). Lasam la crescut 10-15 min.

Luam  apoi fiecare bila si intindem o forma elipsoidala, punem umplutura de nuca,  rulam si ii dam forma de potcoava.

Cum mie nu mi-a ajuns umplutura de nuca,  le-am  umplut pe celelalte cornuri cu gem de visine .

 Asezam  cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou, asteptam sa se usuce ( cine are rabdare), apoi  le ungem cu albus de ou.

Se introduce tava  la cuptor, la 180  grade, pana se rumenesc frumos.Ca timp nu stiu cat sa va spun, ca s-au facut foarte repede. Eu am setat la 60 min cu tot cu preincalzire .

Specific acestor cornuri este  aspectul marmorat, care se datoreaza galbensului cu care le ungem si la care trebuie sa avem rabdare sa se usuce. Altfel, nu iese! 

Oricum marmorate, nemarmorate la mine s-au epuizat!  ! C'est fini !

Inspiratia mea,  bucataras Corina :-*

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911

Desert cornuri Bratislava

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...

Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Postat de Valclaudia

Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2014, 21:03
Iar ''belelle''astea delicioase?
la 23.10.2014, 21:08
la 23.10.2014, 21:08
la 23.10.2014, 21:12
Sunt grozave, eu stiu deja
la 23.10.2014, 21:14
Tare mult imi plac!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking